Hopp til innhold

Profil - tiltalt 4: Sjåføren

Sjåføren ble pågrepet som direkte konsekvens av husundersøkelser hos en kvinne 19. juni, og etter samtaler med ekteparet som er mistenkte nummer 6 og 7.

Norskbolivianerens onkel
Foto: Boliviansk politi

«Tiltalt 4» er identifisert av ansatte på hotellet Buganvilas som den som ofte plukket opp de norske kvinnene ved hotellet. I tillegg har han betalt en regning for losji for kvinnene fra 28. april til 16. mai 2008, men identifiserte seg da som «Ricardo Rodriguez» og ikke med sitt virkelige navn.

Han er onkel til tiltalt nummer 8, norskbolivianeren som er ettersøkt av politiet. Sjåføren anses som bindeleddet mellom de norske kvinnene og han. Sjåføren er fanget opp av overvåkingskameraene på flyplassen sammen med de norske kvinnene.

Tiltalt for:

Planlegging av narkotikatrafikk i flere ledd, transport, levering, ta ut av landet. Transaksjoner av ulik art. Kriminelle forbindelser med andre norsk-bolivianere med hensikt å smugle fra Bolivia til Norge. Finansiering av aktiviteter som bryter med peruansk lov 1.008. Mistenktes for å være en av de ansvarlige i Bolivia for å se etter norske kvinnene under deres opphold, fra ankomst til avreise.

SISTE NYTT

Siste nytt