Rudy Giuliani (R)

Rudy Giuliani er tidligere borgermester i New York, og ble internasjonalt kjent for sine lederegenskaper etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

Rudolph Giuliani
Foto: TIM SLOAN / AFP

(Artikkelen er skrevet før Giuliani trakk seg.)

Giuliani satte ned en komité for å undersøke mulighetene for å innta Det hvite hus rett etter mellomvalget i november 2006.

Derfor kan han vinne

Giuliani fremsto som en helt etter 11. september, og Time magazine utpekte ham som "Årets mann" i 2001. Også før dette var han respektert, ikke minst for å ha senket kriminaliteten i New York.

Etter tiden som borgermester har han vært en aktiv pengeinnsamler for andre republikanske kandidater, og har slik holdt sine aksjer høyt i kurs. Han har lenge toppet de nasjonale meningsmålingene foran de andre republikanske kandidatene.

Første kvartal i fjor samlet han inn 15 millioner doller, selv om han begynte sent. I andre kvartal samlet han inn 17,5 millioner dollar.

Dette kan ødelegge

"Amerikas borgermester" kan kanskje være en tradisjonell "lov-og-orden"-konservativ, men hans standpunkt i spørsmålene om homofiles rettigheter, abort og våpenkontroll er forholdsvis liberale. Dette gjør ham ikke spesielt godt likt i partiets høyrefløy.

Han har forsøkt å gjøre seg til venns med den kristenkonservative høyresiden, men har ikke gått tilbake på noen av sakene.

Visste du dette?

Giuliani gjorde forberedelser til å stille til valg mot Hillary Clinton for en plass i Senatet i 2000, da han fikk diagnosen prostatakreft og ga opp kampanjen.

SISTE NYTT

Siste nytt