Pensjonert politimann arrestert i Occupy Wall Street-demonstrasjon

Politiet i New York nekter å la Occupy Wall Street-demonstrantene få kontroll over gatene rundt børsen. 200 demonstranter skal være arrestert – én av dem er en tidligere politimann.

Occupy Wall Street-demo i New York

Hundrevis av demonstranter samlet seg torsdag i gatene utenfor New York-børsen. Demonstrantene mener politiet er et nyttig verktøy for de rike.

Foto: MARIO TAMA / Afp

Den pensjonerte kapteinen fra Philadelphia-politiet ble arrestert i New York for sivil ulydighet i forbindelse med Occupy Wall Street-demonstrasjonene.

Politiet i Philadelphia har bekreftet overfor Fox News at Ray Lewis, som gikk av med pensjon i 2004, er arrestert.

– Politiet skjønner ikke at de blir utnyttet. Så snart jeg ute av fengsel, skal jeg tilbake hit, og da må de arrestere meg igjen, har Lewis uttalt.

På Twitter ble et bilde at den arrestere politimannen lagt ut av @AdamGabbatt. På bildet kan man se Lewis i politiuniform mens han diskuterer med New York-politiet.

Minst 200 demonstranter skal ha blitt arrestert til nå, ifølge The New York Observer.

Økonomisk urettferdighet

Demonstranter samlet seg i New Yorks finansområde for å protestere mot økonomisk urettferdighet. De ønsker å hindre børsmeklere og finansfolk i å nå frem til arbeidsplassene sine.

– Dette er et godt øyeblikk for å gjenerobre gatene våre, sier 27 år gamle Rachel Falcone fra Brooklyn.

– Vi må bevise at vi kan eksistere hvor som helst. Dette har vokst seg utover ett enkelt nabolag, det er virkelig en idé, sier hun videre.

Men politiet nekter å la demonstrantene ta over gatene. De har derfor stengt de trange gatene rundt New York-børsen, og har tatt i bruk batonger for å hindre demonstrantene i å ta seg frem.

Sammenstøt

«Vi er de 99 prosentene!» ropte folkemengden da de prøvde å ta seg gjennom New Yorks finansdistrikt.

Demonstrantene mener det politiske systemet i USA kun er til fordel for den rikeste delen av befolkningen – 1 prosent – på bekostning av de resterende 99, ifølge NTB.

Det oppsto flere sammenstøt og basketak mellom demonstranter og New York-politiet under demonstrasjonen, men New York-børsen åpnet til vanlig tid, og børshandelen foregikk som normalt.

Etter hvert har mange av demonstrantene vendt tilbake til Zuccoti-parken, som har vært sentrum for den to måneder gamle protestbevegelsen. Natt til tirsdag ble demonstrantenes teltleir fjernet av politiet og folk kastet ut av parken.

Marsjerer videre

De antikapitalistiske demonstrantene hadde også planer om å bringe sine protester videre til 16 av byens T-banestasjoner i løpet av torsdagen. Etter planen skulle marsjen deretter gå videre til rådhuset og Brooklyn Bridge, skriver NTB.

Forrige måned ble over 700 mennesker arrestert under en lignende protestmarsj ved samme bru.

Occupy Wall Street-bevegelsen oppsto 17. september da demonstranter begynte å samle seg i Zuccoti-parken. Bevegelsen har senere spredd seg til andre amerikanske byer og en rekke land rundt om i verden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt