Hopp til innhold

Politiet uten spor etter savnet kvinne: – Vi trenger tips for å komme videre

LANDSKRONA (NRK): Fem dager etter at den norske 43-åringen forsvant i Sverige, står politiet fortsatt uten spor. Den siste observasjonen er av kvinnen sammen med en mann.

Søket etter den savnede norske kvinnen har foregått i området rundt fergeterminalen for ferger til øya Ven utenfor Landskrona.

HAVNEN: Søket etter den savnede norske kvinnen har foregått i området rundt fergeterminalen for ferger til øya Ven utenfor Landskrona.

Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

– Jo lenger tid som går, desto mer merkelig er det. Vi trenger nye tips og opplysninger for å komme oss videre, sier Richard Lundqvist, pressetalsperson i politiregion syd, til NRK.

Rickard Lundqvist

Richard Lundqvist, pressetalsperson for region syd i det svenske politiet.

Foto: Anna Hermansson / Polisen

Svensk politi etterforsker fortsatt forsvinningen til den 43 år gamle norske kvinnen som en bortføring. Kvinnen ble sist sett ved havneområdet i Landskrona mellom klokken 22 på julaften og 02 natt til 1. juledag.

Observert med mann

– Kvinnen skal ha blitt sett med en mann. Vi vil ikke gå inn på hvem mannen er. Dette er det siste livstegnet, og det skjedde i løpet av disse fire timene natt til 1. juledag, sier Lundqvist.

Etter at søkene langs kysten ble avsluttet, er politiet avhengige av nye opplysninger for å komme videre.

– Vi er interessert i alle observasjoner, la politiet avgjøre hva som er interessant. Så lenge vi ikke har noe å undersøke, kan vi ikke komme videre. Vi har en mobiltelefon som tilhører kvinnen og den er til analyse, sier Lundqvist.

Biljard-baren i Landskrona som den savnede norske kvinnen besøkte julaften.

VAR HER: Biljard-baren i Landskrona som den savnede norske kvinnen besøkte julaften.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Politiets arbeidshypotese er at kvinnen er bortført, og pressetalsmannen er derfor klar på at de leter etter en levende person.

– Har dere i løpet av etterforskningen funnet noe som styrker teorien om at hun er utsatt for noe kriminelt?

– Nei det har vi ikke. Det har aldri vært noe konkret eller noen bevis, men det er en arbeidshypotese. Når tiden går og ingen har sett eller hørt fra henne, øker mistanken om at noe kriminelt kan ha skjedd, sier Lundqvist.

Politiet sier også at de ikke utelukker at kvinnen kan ha forsvunnet frivillig.

Gjennomsøkte container

Et stort område har søndag blitt gjennomsøkt av frivillige. 50 personer deltok i søket hvor det ble brukt både hunder og droner. Politiet sier til NRK søndag kveld at det ikke har ført dem noe videre i saken.

Torstein Kvamme, flyginnsatsleder i Svenske räddningsdrönare. Han var en av de frivillige som i dag leitet med droner i Landskrona.

LUFTFOTO: Torstein Kvamme, flyginnsatsleder i Svenske räddningsdrönare. Han var en av de frivillige som i dag leitet med droner i Landskrona.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

– Vi er glade for at frivillige hjelper til, men vi har ikke noe direkte samarbeid. Det har kommet et tips fra dem som vi fulgte opp i kveld angående en klescontainer, men det viste seg å ikke føre oss videre, sier Lundqvist.

Venner har tidligere fortalt NRK at de så paret sammen på en biljardpub tidligere på julaften. Da var alt normalt, fortalte dem. De beskriver kvinnen som glad og ordentlig, og mener saken fremstår som uforklarlig.

SISTE NYTT

Siste nytt