Hopp til innhold

Politiet ser Stockholm-eksplosjoner i sammenheng

Torsdag kveld skjedde det en ny eksplosjon i Stockholm. Politiet tror det er en sammenheng mellom eksplosjonene den siste tiden.

Eksplosjon ved restaurant i Stockholm

EKSPLOSJONER: Natt til tirsdag gikk en eksplosjon av ved inngangen til en restaurant i bydelen Södermalm i Stockholm. Det er en av tre eksplosjoner i den svenske hovedstaden denne uka, og politiet setter dem i sammenheng med kriminelle miljøer.

Foto: Joakim Reigstad / NRK

Politiet mistenker at kriminelle miljøer står bak eksplosjonene.

– Det har vært en tendens der nettverkene skremmer hverandre ved å kaste sprengladninger og detonere dem hos hverandre, sier talsperson Ola Österling i politiet til Sveriges Radio.

Torsdag kveld skjedde det en ny eksplosjon. Da ble en sprengladning kastet inn i en boligblokk i Årsta sør i byen, skriver NTB.

Ingen personer er meldt skadd, men det er splintskader i bygget. Ingen er pågrepet etter hendelsen.

Flere eksplosjoner

Tirsdag gikk det av en eksplosjon ved en restaurant på Nytorget i sentrum av den svenske hovedstaden, mens det onsdag gikk av en eksplosjon i inngangspartiet til en ubebodd bygning i Kista i nordvest.

Videre sier Österling at politiet har pågrepet ti personer i forbindelse med eksplosjonene, og at de er mistenkt for blant annet allmennfarlig ødeleggelse.

– Det er høy sannsynlighet for at dette på et eller annet vis kan kobles til konfliktene som har resultert i flere eksplosjoner, drapsforsøk og drap, sier Österling til TT.

Eksplosjon på Södermalm i Stockholm

Tirsdag gikk det av en eksplosjon ved en restaurant på Nytorget i sentrum av den svenske hovedstaden.

Foto: NTB

Skudd mot leilighet

Natt til fredag skjøt noen inn et vindu i en leilighet i Farsta strand i Stockholm.

– Det er skutt inn gjennom et vindu. Det var folk i leiligheten, men ingen er skadd, sier Andreas Dahlin i politiet til TT.

Politiet fikk melding om skytingen 1.43, og lette natt til fredag etter gjerningspersoner. Det er andre natt på rad at det blir skutt mot en leilighet i bydelen.

SISTE NYTT

Siste nytt