Politiet avbrøt svensk Mensa-årstreff på grunn av fyll

– Jævla idioter, skriver leder Monika Orski i Mensa Sverige.

Elite Stadshotellet Eskilstuna

ESKILSTUNA: Foreningen for de ekstra intelligente hadde årstreff her, men ikke alle var like smarte etter å ha drukket medbrakt sprit.

Foto: ELITE HOTELS

Mensa Sverige, foreningen som krever en ekstra høy intelligens for å bli medlem, hadde fra torsdag til lørdag årstreff i Eskilstuna.

400 medlemmer var til stede og deltok på seminarer, spill- og hyggekvelder.

Men avslutningen skal ha gått over styr.

Ifølge Eskilstuna-Kuriren skal Mensa-medlemmene ha drukket medbrakt sprit i korridorene, tatt seg inn på et låst konferanserom, klatret opp på taket og spilt trommer klokken fire om morgenen.

Monika Orski, leder i Mensa Sverige

RASER MOT EGNE MEDLEMMER: Monika Orski er leder i den svenske Mensa-foreningen.

Foto: MENSA

– De festet ute i korridorene, og det får man ikke gjøre hos oss. Personalet følte seg tvunget til å tilkalle Securitas som vi har avtale med, og Securitas valgte å tilkalle politiet, sier Annika Åkerblad, som er hotelldirektør på Elite stadshotell i Eskilstuna.

– Dere er en skam

Leder Monika Orski i Mensa Sverige var selv på årstreffet, men ikke blant dem som festet hardest.

Hun er skuffet ovet foreningens medlemmer, og skrev et svært kritisk innlegg på den lukkede Facebook-gruppen opprettet for arrangementet.

– Dere er en skam, og fortjener ikke noe bedre skjellsord enn «jævla idioter», skriver hun ifølge Eskilstuna-Kuriren, som har tilgang til meldigen.

Når Expressen tar kontakt med Orski, ønsker hun ikke å kommentere det hun skrev.

– Jeg kommuniserer ikke med våre medlemmer gjennom Expressen. Jeg gjør det i foreningens kanaler og der kan man uttrykke seg på ulike måter i ulike sammenhenger, sier hun.

Politiet bekrefter

Orski har bedt hotellet om unnskyldning for at de har slike medlemmer.

– Sjelden har jeg skammet med slik over Mensa Sverige, skriver Orski, som mener det verste var at hotellpersonalet følte seg så utrygge at de måtte tilkalle politiet.

Polisen bekrefter at de var på stadshotellet tidlig søndag morgen.

– Vi hadde en politipatrulje som gikk rundt og pratet med dem, og etter det roet det seg. Det trengte ikke gjøres noen pågripelser, sier vakthavende politibetjent Mikael Ericson.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt