Hopp til innhold

Paven langer ut mot homofile i juletale

I sin årlige juletale til sine medarbeidere i Vatikanet tok pave Benedicte XVI sitt anti-homofili budskap til nye høyder.

Paven i Australia

Pave Benedicte XVI går igjen hardt ut mot homofile i sin årlige juletale.

Foto: WILL BURGESS / REUTERS

Ifølge nyhetsbyrået AP skal paven ha uttalt at «mennesker som tukler med Guds kjønnsinndeling med å lage sine egne seksuelle preferanser ødelegger selve essensen ved mennesket».

Trussel mot verdensfreden

Uttalelsene falt under en tale paven holdt for embetsverket i Vatikanet.

Dette er andre gang på en uke paven snakker om hvordan homofile ødelegger de tradisjonelle familieverdiene. Noe han har gjort til sin hovedsak etter at Frankrike og flere delstater i USA nå har åpnet for ekteskap mellom homofile og lesbiske.

Pave Benedicte XVI siterte også den franske rabbien, Gilles Bernheim, på at ekteskap mellom homofile og ved å åpne for at homofile skal få adoptere er et «angrep» på tradisjonelle verdier som sier at en familie skal bestå av mor, far og barn.

– Mennesker som motsetter seg tanken på at Gud har gitt dem en kroppslig identitet som er med på å definere dem som menneske fornekter naturen, skal paven ha uttalt.

Ifølge pave Benedictes årlige fredsbudskap er homofilt ekteskap, abort og barmhjertighetsdrap de største truslene mot verdensfreden.

Uttalelser som har fått homofile til å aksjonere.

Nye homolover i Russland

Mens det i flere vestlige land åpnes opp for å styrke homofiles rettigheter opplever man i Russland at både religiøse krefter og andre sentrale samfunnsaktører presser på for å få vedtatt en ny anti-homolov som forbyr det de definere som homofil propaganda.

Det er ventet at lovforslaget skal opp i Dumaen i morgen, men det knyttet usikkerhet til om de vil vedta den.

Hvis de gjør det vil det gjøre livet for homofile i Russland veldig mye vanskeligere enn det allerede er i dag.

SISTE NYTT

Siste nytt