Hopp til innhold

To drept i Telenor-butikk i Pakistan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiinspektør i Karachi karakteriserer angrepet som en terrorhandling, og antar at bakgrunnen kan være de omstridte karikaturtegningene.

En mann skjøt og drepte to ansatte i en av Telenors franchisebutikker i Karachi i Pakistan fredag ettermiddag.

– Det var fem ansatte i butikken. Attentatmannen skjøt to av dem; to pakistanske menn, sier politiinspektør Raja Ulfat i Karachi-politiet til Aftenposten.

To andre ansatte ble såret i angrepet og ligger nå på sykehus. Ulfat mener angrepet må karakteriseres som en terrorhandling.

– Terrorangrep

Til å begynne med trodde politiet at det dreide seg om et ran, men ingenting ble stjålet under angrepet. Angriperen var iført afghanske klær og så ifølge politiinspektøren ut som om han tilhørte Taliban.

Informasjonsdirektør i Telenor

Informasjonsdirektør i Telenor, Pål Kvalheim.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Vi antar at bakgrunnen kan være de omstridte karikaturtegningene, men dette er ennå uvisst, etterforskningen må vise om det stemmer, sier Raja Ulfat.

Angriperne var utelukkende ute etter å drepe og ødelegge. Dette styrker mistanken om at det dreier seg om en ideologisk motivert terrorhandling.

Skal gjennomgå sikkerhetsstrategien

Angrepet var ifølge politiinspektøren over på 23 sekunder og endte med at angriperen helte en flaske bensin utover bord og datamaskiner i butikken og tente på.

Informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor bekrefter hendelsesforløpet. Han sier de vil nå jobbe med å øke sikkerheten for sine 3070 ansatte i Pakistan, skriver NTB.

– Vi har et svært høyt sikkerhetsnivå rundt vår virksomhet i landet. På bakgrunn av det som nå har skjedd i Karachi, vil vi gjennomgå sikkerhetsstrategien på nytt og vurdere om noe skal gjøres annerledes, sier han til Aftenposten.

– Tragisk hendelse

Kvalheim sier at trusselsituasjonen er spesielt uoversiktlig i Karachi, hvor Telenor har sitt regionkontor.

– Det er for tiden en av landets mest voldsutsatte byer, med ran og væpnede aksjoner i mange former.

Til spørsmålet om han tror angrepet har sammenheng med karikaturstriden, svarer han følgende:

– Jeg kan ikke spekulere i bakgrunnen for dette. Vi ser dette som en tragisk hendelse. Våre tanker går nå til de etterlatte og til dem som ble skadet, sier Kvalheim.

SISTE NYTT

Siste nytt