Minst 350 døde i fengselsbrann i Honduras

Minst 350 personer har mistet livet i en brann i et fengsel i Honduras, opplyser myndighetene i landet.

Honduras fange overlevende

En overlevende fange blir evakuert fra fengselet der over 200 personer døde i brann.

Foto: ORLANDO SIERRA / Afp

Brannen som feide gjennom fengselet skal ha startet rundt klokken 11 tirsdag kveld, lokal tid.

– Vi drar ut kropper, og vi har nådd 200. Situasjonen er alvorlig. De fleste har blitt kvalt, sier fengselsdirektør Danilo Orellana.

Onsdag ettermiddag meldte statsadvokatens kontor i Honduras om at så mange som 357 mennesker trolig har mistet livet, ifølge Reuters. Den endelige opptellingen som kom torsdag viser at 355 mennesker døde.

Brann i fengsel i Honduras

Brannmenn på vei inn i fengselet i Comayagua.

Foto: ORLANDO SIERRA / Afp

Frykter at dødstallet stiger

Honduranske medier melder at mange av fangene ble sittende innesperret på cellene.

Noen av fangene skal ha klart å komme seg unna flammene ved å bryte seg gjennom taket, opplyser familiemedlemmer til det spanske nyhetsbyrået EFE.

Ifølge myndighetene vil tallet på døde å stige ettersom arbeidet med å søke gjennom det utbrente fengselet pågår og stadig nye ofre blir funnet.

Det har blitt meldt om skudd fra fengselet tirsdag kveld, på samme tid som brannen startet. Fengselsdirektøren sier imidlertid at brannen ikke startet under opprøret.

– Vi har to hypoteser. En er at en fange kan ha satt fyr på en madrass, og den andre at det skjedde en elektrisk kortslutning, sier Daniel Orellana, leder for fengselsvesenet i Honduras.

Brann i Honduras

En skadd mann fraktes vekk fra fengselet.

Foto: Fernando Antonio / Ap

850 innsatte

Fengselet ligger i byen Comayagua, rundt 75 kilometer nord for hovedstaden Tegucigalpa, og ble totalskadd i brannen.

Det skal være rundt 850 innsatte i fengselet, og man frykter nå at mange av de innsatte la på flukt under brannen, sier Hector Ivan Mejia, talsperson for landets sikkerhetsmyndigheter, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mange fengsler i Latin-Amerika er svært overfylte, særlig i fattige land i Mellom-Amerika, som Honduras. Fengslene er ofte under kontroll av gjenger som driver med narkotikasmugling.

Ikke første gang

I mai 2004 døde 107 fanger i en brann i fengselet i San Pedro Sula. Brannen skal ha skyldtes en kortslutning og førte til at den honduranske regjeringen ble tiltalt ved en amerikansk domstol for manglende brannsikkerhet, skriver avisen El Heraldo ifølge nyhetsbyrået TT.

For ni år siden, i april 2003, døde 66 fanger og tre besøkende i et opprør i fengselet El Porvenir, ifølge EFE.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt