NRK Meny
Normal

Over 1600 arrestert i Chile

Mer enn 1600 personer er arrestert i Chile etter jordskjelvet for to uker siden.

Plyndring i Concepcion

Her blir en butikk plyndra i den chilenske byen Concepcion i etterkant av skjelvet i februar.

Foto: Martin Bernetti / Scanpix/AFP

Det er den chilenske avisa La Tercera som skriver at til sammen 1609 personer har blitt arrestert de siste to ukene. Arrestasjonene har skjedd i flere byer sør i Chile, som ble hardt ramma av jordskjelvet 27. februar.

Nyhetsbyrået AFP skriver at 210 av de arresterte fremdeles er fengsla. Ifølge general Bosco Pesse, som er leder for militæret i Maule-regionen i Chile, er disse personene mistenkt for plyndringer og uroligheter i etterkant av skjelvet.

15.000 soldater

I tida etter jordskjelvet har desperate chilenere tatt seg inn i butikker for å stjele mat og andre varer.

Store styrker er satt inn for å bekjempe plyndringer etter skjelvet, og politiet har tatt i bruk både tåregass og vannkanoner for å få kontroll på menneskemengdene.

Ifølge AFP er 15.000 soldater sendt ut til de verst ramma byene for å holde orden i gatene.

497 personer identifisert

Myndighetene i Chile har hittil identifisert 497 av personene som omkom i jordskjelvet. Skjelvet, som hadde en styrke på 8,8, er et av de sterkeste i nyere tid.

Jorskjelvet utløste tsunamibølger som slo inn mot flere øyer i Stillehavet. Amerikanske myndigheter sendte ut tsunamivarsel for samtlige 53 land som har kystlinje mot Stillehavet. Bølgene ble imidlertid ikke like store som først frykta.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt