Over 1000 spurver falt ned

I byen Beebe i den amerikanske delstaten Arkansas har over 1000 spurver av typen rødvingetrupial av ukjent grunn falt ned fra himmelen.

Døde fugler i Arkansas

Forgiftet, truffet av lyn eller hagl, eller skremt av fyrverkeri? Ingen vet hvorfor over 1000 rødvingetrupialer plutselig falt ned fra himmelen.

Foto: Warren Watkins / Ap/Scanpix

Men det er ikke et mareritt á la Alfred Hitchcock.

Falt ned like før nyttår

Rødvingetrupialene begynte å falle ned fra himmelen rundt klokken halv tolv på nyttårsaften, ifølge lokale myndigheter.

Skremte innbyggere så at fuglene på mystisk vis hauget seg opp på hus og i hager, skriver Arkansas' Fisk- og viltforvaltning på Facebook og på hjemmesiden sin.

Døde fugler i Arkansas

Viltforvaltningen går fra dør til dør for å samle sammen fulger på tak og i hager.

Foto: Warren Watkins / Ap/Scanpix

Viltforvaltningen skriver at de fleste fuglene var døde da de ankom Beebe, men at noen fremdeles var i live. De har ingen svar på hvorfor fuglene falt ned på bakken, men forvalter Robby King samlet inn 65 rødvingetrupialer som han opplyser skal testes på mandag.

De har også flydd over området, og finner ingen døde fugler utenfor Beebee.

Trodde fulgene var forgiftet

Ifølge Todaysthv.com er det så mange som 2000 fugler som har dødd. Folk i området sier at de først trodde fulgene var forgiftet, og er overrasket over at fugledøden er et større mysterium.

Enkelte forskere tror fulgene enten har blitt truffet av hagl opp i høyden, eller at de ble skremt av fyrverkeri, skriver Arkansas Times.

Fugleeksperten Karen Rowe sier at det har skjedd lignende ting tidligere også, men at man ikke har forstått hvorfor. Det har skjedd at fugler har blitt fanget av orkaner og blitt ført hundrevis av kilometer fra der de var, og i arktiske strøk er det kjent at fugler har kollidert når de har flydd rundt i tykk tåke.

Det er også kjent tilfeller der det har regnet fisk, som forskere tror er forårsaket av tornado-lignende skypumper.

Fuglene i Beebe har tegn på fysiske traumer, og Rowe tror de er truffet av lyn eller hagl. Hun tror ikke fuglene er forgiftet, siden det bare gjelder en flokk rødvingetrupialer, og bare de som falt ned fra himmelen.

Den eneste måten å fastslå dødsårsaken til fuglene er ved å obdusere dem.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt