NRK Meny
Normal

Obama vil legge ned veto mot rørledning

Det hvite hus bekrefter i dag at USAs president Barack Obama vil legge ned veto mot den byggingen av den omstridte oljerørledningen fra Canada til Keystone i Texas.

War's End Barack Obama

USAs president Barack Obama kommer ikke til å godkjenne oljeledningen fra Canada til Keystone i texas.

Foto: Susan Walsh / Ap

I dag åpnet den nye Kongressen og republikanerne får trolig med seg nok demokrater fra oljestater til å vedta byggingen av Keystone XL, men Obama, som er svært skeptisk til oljeledningen på grunn av utslippene, kommer til å nedlegge veto.

Det bekrefter Det hvite hus i dag.

Laster Twitter-innhold

– Hvis dette lovforslaget går gjennom Kongressen kommer den ikke til å bli signert av presidenten, svarte talsmannen for Det hvite hus, Josh Earnest, i dag på spørsmål fra pressen om den omstridte rørledningen.

Rørledningen er ment å skulle frakte råolje fra Canada til USA, noe miljøvernere er imot. Obama har tidligere signalisert at Keystone XL bare kan bygges dersom det kan bevises at den ikke øker utslippene av klimagasser.

Lovforslaget ble drøftet i Senatet i dag og prosjektet som har ventet i mer enn seks år på Obama-administrasjonens godkjennelse kommer trolig til å få støtte.

For Obama har tidligere sagt nei og prosjektet som har en kostnadsramme på rundt 30 milliarder kroner, har blitt utsatt flere ganger.

Til tross for at det trolig vil få flertall i Kongressen så trenger prosjektet godkjenning fra presidenten fordi det krysser en internasjonal grense.

Rørene som skal brukes til Keystone oljerørledningen.

Her i Gascoyne i den amerikanske delstaten North Dakota lagres rørene som er ment å brukes dersom politikerne omsider bestemmer seg for å bygge oljerørledningen Keystone XL fra Texas til Canada.

Foto: STRINGER / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt