Nytt vulkanutbrudd på Bali

Agung-vulkanen på Bali har hatt et nytt eksplosivt utbrudd. Denne gangen sendte den tykk aske 2000 meter opp i luften og lava flommet nedover fjellsidene.

APTOPIX Indonesia Bali Volcano

Nok et lavautbrudd har kommet fra Agung-vulkanen på Bali.

Foto: Firdia Lisanwati / AP

Utbruddet startet like etter klokken 21 lokal tid mandag og varte i over sju minutter.

Lava som strømmet nedover vulkanens fjellsider endte opp to kilometer unna krateret og satte skoger i brann, opplyser Indonesias geologiske institutt.

– Jeg så røyk stige til værs og en hørte en høylytt rumlelyd fra vulkanen. Vi kom hit på motorsykler, og andre med biler bisto med å frakte folk unna, sier den lokale innbyggeren Ketut Budi.

Nesten 700 personer flyktet

Nesten 700 mennesker flyktet fra landsbyen Banjar Galih, som ligger seks kilometer fra krateret. De ble innlosjert på et evakueringssenter.

Indonesia Bali Volcano

Turister ser på vulkanutbruddet fra havet.

Foto: Firdia Lisanwati / AP

Det eksplosive utbruddet var vulkanens første siden den dramatiske økningen i vulkansk aktivitet tok seg opp sent på fjoråret, da titusener av personer måtte midlertidig evakueres.

Berører ikke flytrafikken

Mandagens nye utbrudd har ikke ført til noen endring i trusselnivået. Farenivået er fortsatt på nest høyeste nivå og folk må holde seg unna en omkrets rundt krateret på fire kilometer.

Eksplosjonene mandag kveld beskrives som «tordenaktige» av myndighetene. Hvite rykende steiner ble kastet ut fra krateret.

Tirsdag var det fortsatt periodiske askeutslipp fra vulkanen, men uten å berøre flytrafikken til og fra den populære turistøya.

SISTE NYTT

Siste nytt