Normal

Nytt kraftig jordskjelv i Chile

Et kraftig jordskjelv målt til 7,2 rystet hovedstaden Santiago og sentrale deler av Chile, samtidig som landets nye president ble satt i ed.

Folk i Constitucion venter utendørs etter at den marinen utstedte Tsunamivarsel etter skjelvet.

Folk i Constitucion venter utendørs etter at den marinen utstedte Tsunamivarsel etter skjelvet, men ifølge tsunamivarslingssenteret for Stillehavet er det ikke fare for tsunami.

Foto: David Mercado / Scanpix/Reuters

Innsettelsen av Chiles President Sebastian Piñera

Skjelvet skjedde samtidig som Chiles nye president Sebastian Piñera (til høyre) ble tatt i ed i Valparaiso.

Foto: MARTIN BERNETTI / Scanpix/AFP

Det var i alt tre kraftige etterskjelv i Chile i dag.

De to første skjelvene ble målt med styrker på henholdsvis 6,9 og 6,0, ifølge amerikanske geologer. Det kraftigste skjelvet ble målt til en styrke på hele 7,2.

Skjelvet hadde episenter 124 kilometer vest-sørvest for Santiago, og skjedde på 10 kilometers dybde.

Panikk under presidentinsettelsen

Skjelvene kunner også merkes i Valparaiso hvor Chiles nye president Sebastian Piñera ble tatt i ed. Det brøt ut panikk under seremonien, og også parlamentet ble evakuert.

Chiles nytiltrådte president Sebastian Piñera sa at skjelvet hadde forårsaket «betydelige ødeleggelser» i Rancagua, en by nesten 100 kilometer sør for hovedstaden Santiago.

Ifølge de første meldingene fra Rancagua mistet ingen mennesker livet i etterskjelvet, som fikk tusener av mennesker til å flykte ut på gatene.

Den nye presidenten sa at han ventet å få nærmere opplysninger om skadene etter skjelvet senere på dagen. Han har beordret militæret til å rykke ut til regionen, og har eklært katstrofetilstand.

– Ikke fare for tsunami

Den chilenske marinen utstedte tsunamivarsel etter skjelvene, men ifølge tsunamivarslingssenteret for Stillehavet er det ikke fare for tsunami. Den chilenske marinen opphevet et tsunamivarsel, men alarmtilstanden for Påskeøya er likevel opprettholdt.

Chilenerne rømmer etter nytt tsunamivarsel.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Innbyggere flykter etter at marinen utstedte tsunamivarsel.

Chile ble rammet av et voldsomt jordskjelv 27. februar. Dette skjelvet og tsunamien det utløste kostet minst 452 mennesker livet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt