Ny undersøkelse: Du kan ikke trene deg slank

Fysisk aktivitet fører ikke til vekttap, viser ny studie fra engelske forskere. En slankere kropp kommer kun ved å spise mindre.

Fedme

Illustrasjonsfot: Fysisk aktivitet gir ikke slankere kropp.

Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

– Det er ikke mangel på mosjon som gir fett på kroppen. Det er for mye mat og kaloriholdig drikke.

I en ny artikkel i det anerkjente tidsskriftet British Journal of Sports Medicine skriver dr. Aseem Malhotra at ingen kan løpe fra en dårlig diett.

– De siste 30 årene, mens fedmeepidemien har eksplodert, har det bare vært en svært liten endring i mengden fysisk aktivitet i den vestlige verden. Det plasserer ansvaret for våre voksende livvidder direkte på typen og mengden kalorier vi inntar, skriver dr. Malhotra i artikkelen som også er gjengitt i den danske avisen Politiken.

usunn livsstil

Dårlig kosthold er årsaken til fedmeepidemien i den vestlige verden, skriver de engelske forskerne

Foto: Johannessen, Sara / NTB scanpix

Fysisk aktivitet er sunt

Forskerne understreker at regelmessig mosjon naturligvis er ytterst sunt, da det reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, type-2 diabetes og visse kreftlidelser.

– Men fysisk aktivitet fører ikke til vekttap, fastslår forskerne.

Dansk professor støtter konklusjon

Den danske fedme- og ernæringseksperten, overlege og professor Bjørn Richelsen ved Aarhus Universitet, er enig i den nye rapportens konklusjon. Han understreker at det er solid vitenskapelig enighet om at større vekttap på mer enn 10 kilo i stor grad oppnås med fokus på hva man putter i munnen.

oslo maraton

Fysisk aktivitet fører ikke til vekttap, fastslår rapporten.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Bjørn Richelsen understreker, som de engelske forskerne at alle bør etterstrebe fysisk mosjon. Regelmessig mosjon er også en medvirkende faktor til å opprettholde et vekttap, sier Richelsen til Politiken.

SISTE NYTT

Siste nytt