Uklar dødsårsak for kvinne (21)

Dødsårsaken for den norske kvinnen som søndag ble funnet drept i Budapest er uklar. Motstridende meldinger nevner både at hun ble kvalt og knivstukket.

Norsk jente funnet død i Ungarn
Foto: Foto/Grafikk: City Hostel Flora/NRK

Søndag ettermiddag ble en 21 år gammel kvinne fra Oslo funnet død ved ungdomsherberget City Hostel Flora i Ungarns hovedstad Budapest.

Hvordan den unge norske kvinnen døde hersker det ennå tvil om.

Dagbladet skrev i dag at 21-åringen trolig hadde blitt kvalt, at drapet ble beskrevet som brutalt og at politiet ikke var i tvil om at de står overfor et drap.

I dag melder derimot ungarske medier at hun skal ha blitt funnet knivstukket.

– Vi har fått opplysninger om at kvinnen ble funnet med stikkskader, skriver den ungarske nettavisen Bors.

De kan også fortelle at politiet mener å tro at kvinnen hadde vært død i omtrent et døgn da hun ble funnet inne på ungdomsherberget.

– Opplysningene vi sitter på nå tilsier at hun hadde vært død i omtrent 24 timer da hun ble funnet, sier talsmann for politiet Endre Kormos til nettavisen.

– Gjenstander viser at hun er norsk student

Ifølge det ungarske nyhetsbyrået MTI var det en ansatt ver herberget som fant henne død.

– Med bakgrunn i ransaking av rommet og avhør av personer kunne vi identifiserer den døde kvinnen som en 21 år gammel norsk kvinne, sier talsmann for politiet i Budapest, Endre Kormos, til MTI.

Les også: – Vet ikke hva den drepte gjorde i Ungarn

Det var lenge usikkerhet om kvinnen var i Ungarn som turist eller studerte i hovedstaden Budapest.

Politiet skal nå ha knyttet henne til det medisinske Semmelweis-universitetet etter ransakingene av herberget.

– De fant bevis på at hun var en norsk medisinerstudent som studerte i Ungarn, forteller journalist Ani Horvath som har fulgt saken fra Budapest til TV2.

21-åringen ble funnet drept på herberget City Hostel Flora i Budapest sentrum. Herberget blir brukt som hybelhus for studenter ved det medisinske Semmelweis-universitetet i Budapest, men i sommerferien leier universitetet ut bygningen til herbergedrift, ifølge NTB.

21-åringen skal likevel ikke ha vært student ved dette universitetet ifølge universitetsdirektøren.

– En ting er klart. Hun var ikke student ved vårt univsersitet, sier univsersitetsdirektøre Godó Francis ved Semmelweis-universitetet til avisen Bors.

Mandag morgen kan ikke politiet i Ungarn komme med noen nye opplysninger i saken.

– Med hensyn til pårørende har vi ikke lov til å gi ut flere opplysninger i saken. Dette reguleres av det ungarske lovverket, men det kan sannsynligvis komme mer informasjon i løpet av dagen, sier talsmann Endre Kormos i Budapest-politiet til NRK.

Det ungarske politiet skal ha startet full drapsetterforskning, og uttalte seg tidlig om at dødsfallet kunne knyttes til en kriminell handling.

– Vi er helt sikre på at hun er drept, sa en talsmann for politiet til ungarsk TV.

Pårørende i Oslo er varslet

Utenriksdepartementet fikk mandag kveld bekreftet at det var en norsk kvinne som søndag ble funnet død i Budapest.

– Vi kan bekrefte at en 21 år gammel norsk kvinne ble funnet død i Budapest søndag, og at lokalt politi nå håndterer saken, sa pressevakt Marte Lerberg Kopstad i UD til NRK.

Les også: UD bekrefter at ung norsk kvinne er funnet død

Den 21 år gamle kvinnen er hjemmehørende i Oslo, og Lerberg Kopstad kan også opplyse at de pårørende til 21-åringen er varslet i saken. Det kan også Oslo-politiet bekrefte:

– Vi har bistått i varslingen av 21-åringens nærmeste pårørende, sier Jon Rune Lande, vaktleder ved sentralvakta i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Mange norske studenter

Herberget der den unge norske kvinnen ble funnet drept blir brukt som hybelhus for studenter ved det medisinske Semmelweis-universitetet i Budapest.

Thea

Studenten Thea beskriver området der kvinnen ble funnet død som et hyggelig, sentralt område av Budapest.

Foto: Privat

– Det er et hyggelig område sentralt i Budapest ikke langt fra et kjent kafé-område, og jeg vil si det er et trygt område av byen, kan Thea, som selv studerer ved et annet universitet i byen, fortelle til NRK. Hun bor bare tre kvartaler unna ungdomsherberget der den unge norske kvinnen ble funnet død.

Totalt studerte det 698 nordmenn i Ungarn i forrige semester, ifølge organisasjonen for utenlandsstudenter ANSA, og ved Semmelweis-universitetet skal det være 193 norske studenter.

Les også: - Usikkerhet blant norske studenter i Budapest

Thea beskriver Budapest som en fin studieby der det er ganske mange andre norske tilreisende studenter. Nå på begynnelsen av året er det ifølge henne mange sosiale sammenkomster. Hun blir likevel ikke redd for egen sikkerhet når hun hører om den døde 21-åringen.

– Det er forferdelig når man hører om noe sånt, og særlig når det er en norsk jente. Likevel er det en veldig stor by, og jeg har bodd i byen i fire år uten å ha noen ekle opplevelser så jeg vil ikke si jeg er mer utrygg selv, sier Thea.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt