Hopp til innhold

– Norsk kvinne funnet drept i koffert

En norsk kvinne fra Agder er funnet drept i Tyskland, opplyser Utenriksdepartementet og Kripos. Et eldre ektepar fant liket av den norske kvinnen i en koffert som fløt på en elv i Berlin, ifølge tysk avis.

Eiendelene til en kvinne som ble funnet død i koffert i Berlin

Den 13. juni fant forbipasserende to kofferter med et kvinnelig lik i. Politiet etterlyser tips i saken og har frigitt bilder av kvinnens eiendeler og gjenstander funnet i de to koffertene. Utenriksdepartementet har foreløpig ikke kunnet bekrefte at den drepte norske kvinnen i Tyskland er den samme som drapsofferet i kofferten.

Foto: Tysk politi

– Kvinnen er i 30-årene ble funnet død i Tyskland den 13. juni, sier pressekontakt Ane Lunde i Utenriksdepartementet.

Kvinnen er hjemmehørende i Agder, bekrefter Kripos overfor avisa Fædrelandsvennen.

– Vi ble kontaktet av tysk politi, som anmodet oss om å varsle kvinnens pårørende. Varslingen ble gjort av lokalt politi i flere politidistrikt, sier Kripos-sjef Ketil Haukaas til avisa.

Kvinnens familie er informert og tilbys nå konsulær bistand fra UD.

– Utover det er dette en sak for tysk politi, sier Lunde.

Ei norsk kvinne vart funnen drepen i Berlin 13.juni, opplyser Utanriksdepartementet. Ifølgje Berliner Zeitung var det eit eldre ektepar som fann den norske kvinna i ein koffert ved elva Spree i bydelen Treptow. Det er funne spor etter valdshandlingar i eit kunstgalleri i bydelen Wedding.

Den norske kvinnen ble ifølge Berliner Zeitung funnet drept i en koffert i elva Spree i Treptower Park i Berlin. Politiet skal etter tips fra vitner ha gjennomsøkt et kunstgalleri i bydelen Wedding, der de skal ha funnet spor som tyder på en voldshandling.

Mulig kobling til drapsoffer i koffert

Ifølge den tyske avisen Berliner Zeitung var det et eldre ektepar som fant den norske kvinnen i en koffert ved elva Spree i bydelen Treptow den 13. juni . Kofferten hadde åpenbart vært i vannet i noen dager, skriver Berliner Morgenpost.

Tysk politi kunne raskt konstatere at det dreide seg om en kriminell handling. Onsdag denne uken bekreftet politiet at kvinnen stammet fra Nord-Europa.

Verken tysk politi eller Utenriksdepartementet har så langt bekreftet at drapsofferet i Treptower park er den samme norske kvinnen som de bekreftet er drept i Tyskland.

Etterlyser tips

En 38 år gammel mann av søramerikansk opprinnelse er etterlyst for drapet, skriver avisen Berliner Morgenpost.

Ifølge avisa har politiet etter tips fra vitner gjennomsøkt et kunstgalleri i bydelen Wedding, der de skal ha funnet spor som tyder på en voldshandling.

Tysk politi etterlyser flere tips i saken og har gått ut med en detaljert beskrivelse av den døde kvinnen, bekledning og eiendeler.

Bildet øverst i saken viser den ene av koffertene, en hjerteformet ring og sko som kvinnen hadde på seg da hun ble funnet. Politiet fant også en svart rem på stedet med påskriften «Seilflechter». Denne typen rem brukes ifølge politiet hovedsaklig til båter.

– Tok toget med liket i kofferten

Etter at politiet gikk ut med bilder av kofferten, har de fått inn 60 tips.

En innringer har forklart til politiet at han så den mistenkte chileneren sammen med en annen mann på vei mot en togstasjon. Han skal da ha trillet en svart koffert.

Politiets teori er at den drepte ble fraktet i kofferten til andre siden av byen der den ble senket i elva som renner langs parken. Kofferten skal ha blitt fraktet gjennom byen på S-Bahn, skriver VG.

En annen mann ble denne uka pågrepet og siktet for å ha hindret politiets arbeid, men ble deretter løslatt igjen, opplyser avisen.

SISTE NYTT

Siste nytt