Nick er en av terroristenes ofre

Britiske Nick Alexander ble drept av terroristene da han var på jobb på konsertstedet Bataclan. Så langt er 129 personer fra til sammen ni land bekreftet drept.

Nick Alexander

36 år gamle Nick Alexander ble skutt og drept under terrorangrepet mot konsertstedet Bataclan fredag kveld.

Foto: Ap

Fremdeles er det få opplysninger om ofrene for terrorangrepene i Paris. Så langt er 129 personer bekreftet drept.

En av dem som tidligere i dag ble meldt savnet via sosiale medier er britiske Nick Alexander.

36-åringen jobbet med å selge effekter for det amerikanske bandet Eagles of Death Metal på konsertstedet La Bataclan da terroristene gikk til angrep. I kveld bekrefter familien at han er død.

Laster Twitter-innhold

– Nick var alles beste venn

– Det er med stor sorg at vi kan bekrefte at vår elskede Nick mistet livet at Bataclan i går kveld. Nick var ikke bare vår sønn, vår bror og vår onkel, han var også alles beste venn. Han var sjenerøs, morsom og usedvanlig lojal, skriver familien i en uttalelse.

Alexanders tidligere kjæreste Helen Wilson forteller til avisen The Telegraph at hun så ham bli skutt og at hun forsøkte å gi ham førstehjelp på stedet.

– Jeg forsøkte å få ham til å snakke og gi ham hjerte- og lungehjelp. Etter hvert sluttet han å puste, forteller hun

Selv ble hun skutt i begge lårene da terroristene angrep. Hun mistet synet av Alexander da hun ble båret ut av helsepersonell og sendt til sykehus. Hun håpet i det lengste at hadde blitt reddet.

– Jeg fortalte at jeg elsket ham. Han var mitt livs store kjærlighet, forteller Wilson.

– Nick døde mens han gjorde det han elsket mest her i verden og vi finner stor trøst i at han ble verdsatt av sine venner rundt om i verden, uttaler familien.

– En ekstremt godt likt kollega

En av de første ofrene som ble identifisert er den 26 år gamle franske advokaten Valentin Ribet. Ifølge The Guardian var han til stede under konserten på La Bataclan da terroristene angrep.

Laster Twitter-innhold

Ribet ble uteksaminert fra London School of Economics i 2014 og arbeidet i advokatfirmaet Hogan Lovells.

Kollegaer i firmaet beskriver ham som en talentfull advokat som var ekstremt godt likt og som var en vidunderlig personlighet på kontoret.

– Dette er en forferdelig tragedie og det er vanskelig for oss å virkelig fatte det. Vi er sjokkert både over tapet og over de andre hendelsene som har rammet byen, sier firmaet i en uttalelse.

Landslagsspiller mistet kusine

I tillegg bekrefter den franske fotballspilleren Lassana Diarra at hans kusine, Asta Diakite er blant de drepte.

FBL-WC2010-FRA-ROM-TUN-DIARRA FBL-WC2010-FRA-ROM-TUN-DIARRA

Den franske fotballspilleren Lassana Diarra mistet kusinen sin i terrorangrepet i Paris

Foto: FRANCK FIFE / AFP

– Det er med tungt hjerte jeg uttaler meg i dag. Min kusine var blant ofrene. Hun var mitt referansepunkt, min støtte og en storesøster, skriver Diarra på sin Twitter-profil.

– I dette klimaet av terror er det viktig for oss alle, som representanter for landet og for mangfold, å stå opp mot de grusomhetene som hverken har noen farge eller religion. Sammen må vi forsvare kjærlighet, respekt og fred, fortsetter fotballspilleren.

Nohemi ble drept da hun satt på restaurant

Den 23 år gamle amerikanske designstudenten Nohemi Gonzalez satt på en restaurant da terroristene slo til. Hun var i Paris som utvekslingsstudent og er den første amerikanske statsborgeren som er bekreftet drept.

Laster Twitter-innhold

– Det er helt uvirkelig at en av våre studenter er involvert i denne tragedien. Det er hjerteskjærende og får oss til å sette pris på sikkerheten her, sier Stephanie Ochoa ved Californifornia State Long Beach University til Los Angeles Times.

– I går mistet jeg det viktigste mennesket i livet mitt, skriver Gonzalez' kjæreste på Instagram.

– Hun var min beste venn og hun vil for alltid være min engel. Jeg er tom for ord. Jeg ber for familien hennes, fortsetter han ifølge Los Angeles Times.

Ingen nordmenn blant ofrene

Utenriksdepartementet har ikke fått meldinger om nordmenn blant de drepte og skadde. Det er imidlertid en rekke land som er direkte berørt av terroren. Her er oversikten over de som er bekreftet så langt.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt

Det er 90 år siden Rios de Janeiros berømte Kristus-statue ble innviet.

Rios største kjendis fyller år

Kristus-statuen i Rio er Brasils mest berømte landemerke. Så selvsagt må det feires når den fyller 90.