NRK Meny
Normal

Mistenker militante grupper i India

I India mistenkes en pakistanbasert militant gruppe for å stå bak bombeangrepet som drepte ni personer i går. To av de drepte er utenlandske statsborgere.

Bombeangrep i Pune

Indiske politimenn undersøker området rundt bakeriet som eksploderte. Politiet kaller eksplosjonen et terrorangrep.

Foto: Sajjad Hussain / Scanpix/AFP

Bomba eksploderte under et bord i bakeriet «German Bakery» i byen Pune, i det vestlige India i går. Det skal ha oppholdt seg mange turister og utlendinger i bakeriet.

Politiet kaller eksplosjonen et terrorangrep.

Ni drept

Ni personer ble drept, mens 57 andre ble skadd i eksplosjonen, som er det største angrepet i India siden Mumbai-angrepet for to år siden.

Seks av de døde var indere, en italiener og en iraner var også blant de drepte, opplyser indisk politi. Den siste er ennå ikke identifisert, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tolv av de skadde var utenlandske statsborger fra blant annet Iran, Sudan, Nepal, Taiwan og Tyskland.

Mistenker militante grupper

En sikkerhetskilde sier til Reuters at den hovedmistenkte er den pakistanbaserte militante gruppa Lashkar-e-Taiba (LeT), som også er beskyldt for å stå bak angrepene i Mumbai i 2008, der 166 personer mista livet.

Lashkar-e-Taiba er i dag basert i Punjab-provisnsen i pakistan, der de blant annet organiserer flere treningsleire i den pakistanske delen av Kashmir.

Organisasjonens hovedmål er å innføre en islamsk stat i Sør-Asia, og å frigjøre muslimer som er bosatt i den indiske delen av kashmir.

Lokal gruppe etterforskes

Ifølge en politimann i Maharashtra-staten, der Pune ligger, sier til en fjernsynskanal at en lokal militant gruppe som kaller seg Indiske Mijahideen (IM) også er under etterforskning. Denne gruppa har tatt på seg skylda for en rekke tidligere angrep i indiske byer.

– Ingenting har kommet ut, og ingenting har kommet inn. Etterforskninga er fremdeles midt i en prosess, sier innenriksminister Palaniappan Chidambaram i India.

– Fordømmer angrepet

Ethvert signal om pakistansk innblanding i bombeangrepet vil gjøre forholdet mellom India og Pakistan verre, og det fryktes at situasjonen i området vil bli enda mer ustabil.

Pakistans statsminister fordømmer bombeangrepet i India, og understreker at Pakistan er fast bestemt på å fortsette fredssamtalene med India.

Bombeangrep i Pune

En mann står utenfor sperringene og ser inn på området der ni personer mista livet da bakeriet German Bakery eksploderte.

Foto: Rafiq Maqbool / Scanpix/AP

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt