Hopp til innhold

Minst fire omkom i gangbro-kollaps

Minst fire personer døde og ni ble skadd da en gangbru kollapset over en sjufelts motorvei utenfor Miami i Florida torsdag.

Foto: Dronebase via AP

Foto: Dronebase via AP.

Det opplyser brannsjef Dave Downey i Miami-Dade. Han sier de ni skadde ble brakt til sykehus «tidlig» i redningsarbeidet. Foreløpig er ikke tilstanden deres kjent, skriver NTB.

Tidligere opplyste myndighetene at minst åtte biler ble fanget under de kollapsede brurestene, og at en av personene som ble fraktet til sykehus hadde hjerteinfarkt.

Brannsjefen sier redningsarbeidet vil fortsette utover natten.

– Alle jobber hardt for å sørge for at vi redder alle som kan reddes, opplyser Florida-guvernør Rick Scott.

Han legger til at dersom «noen har gjort noe galt, vil de bli stilt til ansvar».

Kollapset over motorvei

Redningshunder og fire store kraner er satt inn i arbeidet, sammen med brannmannskaper fra Miami og nærliggende områder.

– Vi jobber med å lokalisere og redde ut de som er fanget under betongen, men etter hvert vil saken etterforskes for å finne ut hva som har skjedd, sier Juan Perez, sjef for Miami-Dade-politiet.

Broen kollapset over en seksfelts-motorvei ved et universitetsområde. Nødetatene er på stedet, og en talsperson for brannmannskapene sier til kanalen at flere personer er skadd.

Vitner forteller om forferdelige scener da broen kollapset.

– Jeg trodde det var et jordskjelv, og jeg så broen komme ned. Det var støv og sement oppå bilene. Alle bare stoppet opp, vi var i sjokk, sier student Vanessa Vassal.

FIU Bridge

Flere personer skal ha mistet livet da en gangbro kollapset utenfor Miami torsdag.

Foto: Roberto Koltun / AP
Laster Twitter-innhold

Til sykehus

Gangbroen skal sørge for trygg gangveien til universitetsområdet ved Florida International University fra et område med flere studentboliger, ifølge Miami Herald.

Ifølge avisa er minst åtte personer brakt til et sykehus nær ulykkesstedet. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.

I en uttalelse sier universitetet at de er «sjokkert og triste over den tragiske hendelsen.»

– På nåværende tidspunkt er vi fortsatt involvert i redningsarbeidet og samler inn informasjon. Vi jobber tett med myndighetene og nødetatene på stedet, heter det videre i uttalelsen.

Floridas guvernør Rick Scott og viseborgermesteren i Miami har vært på ulykkesstedet for å bli orientert om det som har skjedd.

Laster Twitter-innhold

Første i sitt slag

Elementet som brøt sammen ble installert lørdag og broen skulle først åpnes neste år, skriver NBC. Broen var 53 meter lang og veide 950 tonn. Broen skal være bygget i selvrensende betont, og skal ifølge universitetets nyhetstjeneste være den første av sitt slag.

Ifølge informasjon om broen på universitetets nettside er byggekostnadene på over 14 millioner dollar.

Broen var ifølge Miami Herald i ferd med å bli ferdigstilt og skulle være en snarvei fra Floridas nest største universitet til studentbyen i Sweetwater, der det bor rundt 4.000 studenter.

Den seksjonen som nå er rast sammen, ble innviet sist lørdag.

Broen er designet for å kunne motstå en orkan av kategori fem, det øverste nivået, og den skulle etter planen kunne stå på stedet i mer enn 100 år.

Laster Twitter-innhold

Entreprenøren vil granske ulykken

Broen var under oppføring. Entreprenøren Munilla Construction sier de er sjokkert over hendelsen og at deres tanker går til de som er rammet av ulykken.

De sier og at de vil undersøke hav som har skjedd for å avdekke eventuelle konstruksjonsfeil.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt