Minst 58 drept i Saddams fødeby

Minst 58 personer er drept etter at væpnede menn stormet en bygning i den irakiske byen, hjembyen til Saddam Hussein.

Video 58 drept og 97 såret i Saddams fødeby

VIDEO: Se bildene fra irakisk fjernsyn.

Stormingen skjedde umiddelbart etter et selvmordsangrep. Etter at minst én bilbombe gikk av, detonerte minst én selvmordsbomber et belte med sprengstoff. Det ble i tillegg brukt håndgranater.

Iført militæruniformer

Angriperne var kledd i uniformene til sikkerhetsstyrkene, og de ekte sikkerhetsstyrkene forsøkte å avverge angrepet. Irakiske sikkerhetsstyrker, støttet av irakiske og amerikanske soldater, gikk inn i bygningen, som tilhører provinsmyndighetene.

En talsmann for politiet sier at sikkerhetsstyrkene nå har tatt over bygningen, og at minst seks av angriperne er blant de drepte. To av dem døde da de utløste selvmordsvestene sine, mens de dire andre ble skutt.

En oberst i politistyrkene, Imad Nofan, og hans nestkommanderende ble drept i angrepet. Også en frilansjournalist på oppdrag for nyhetsbyrået Reuters er blant de drepte.

Fire timers skuddveksling

Sikkerhetsstyrkene fikk kontroll over bygningen etter en flere timer lang skuddveksling.

Angrepet startet klokken 12 norsk tid, og det varte i over fire timer. Det var lenge uklart om folk som jobbet i bygningen ble holdt som gisler av angriperne. Men det er på det rene at mange av de drepte var ansatte i provinsmyndighetene.

Like etter angrepet startet ble det innført unntakstilstand i Tikrit, hovdstaden i provinsen Salaheddin.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men en talsmann for de lokale myndighetene sier at det bærer alle tegn av den irakiske grenen av Al Qaida.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt