Selvmordsbomber angrep sjiamuslimer i Irak

Minst 50 personer skal ha blitt drept da en selvmordsbomber forkledd som politi, angrep sjiamuslimske pilegrimer i Irak, melder Reuters.

Selvmordsangrepet skjedde i den sørlige byen Basra lørdag, i forbindelse med avslutningen av den sjiamuslimske høytiden Arba'in.

Les også: Krigen i Irak har kostet 162.000 liv

Pilegrimene var på vei gjennom en kontrollpost da angrepet skjedde.
– En terrorist iført politiuniform og med et falskt politiskilt klarte å ta seg fram til en av politiets kontrollposter og sprengte seg selv i lufta midt blant politifolk og pilegrimer, sier en polititjenestemann på åstedet.

I tillegg ble nærmere 100 personer såret da selvmordsaksjonisten utløste eksplosivene, ifølge Ahmed al-Sulaiti fra provinsmyndighetene i Basra.
Det har vært en rekke angrep mot sjiamuslimske pilegrimer i Irak den siste tiden. Blant annet ble 70 mennesker drept i en rekke bombeeksplosjoner i hovedstaden Bagdad og den sørirakiske byen Nasiriyah 5. januar.

Les også: Blodig dag i Irak, over 70 drept

Høytiden Arba'in markeres førti dager etter dødsdagen til profeten Muhammeds barnebarn Hussein. Hussein ibn Ali ble drept i et slag i Kerbala i år 680. (©NTB)

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt