NRK Meny
Normal

Minst 21 drept i eksplosjoner i Iran

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Minst 21 personer er drept og over hundre skadd et selvmordsangrep rettet mot en moské i Iran.

To sterke eksplosjoner rammet den store sjiamuslimske moskeen i den iranske byen Zahedan, som ligger sørøst i Iran, torsdag.

Ifølge innenriksdepartementets sikkerhetssjef, Ali Abdollahi, er det snakk om et selvmordsangrep.

– Selvmordsbomberen, som var kledd i kvinneklær, forsøkte å ta seg inn i moskeen, men ble hindret da den første bomba gikk av, sier parlamentsmedlem Hossein Ali Shahriari, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Shahriari hevder det er snakk om en mann kledd ut som ei kvinne.

21 drept

Etter at den første bomba gikk av like ved inngangen til moskeen, storma folk til stedet for å hjelpe de som ble skadd i angrepet. Like etter eksploderte den andre bomba, og førte til at enda flere ble skadd.

– To eksplosjoner utenfor en moské for sjiamuslimer drepte minst 20 mennesker og såret 100, sa Fariborz Rashedi, leder for kriseberedskapen i provinsen Sistan og Balutsjistan, til det iranske nyhetsbyrået IRNA.

Nye opplysninger tyder imidlertid på at 21 personer har mistet livet i angrepet. Flere av de drepte og skadde er medlemmer av Irans revolusjonsgarde.

Islamistgruppe tar på seg skylda

Zahedan er hovedstad i Sistan-Baluchestan-provinsen, som ligger sørøst i Iran, på grensa mot Pakistan. Området har flere ganger blitt angrepet den siste tida.

Angrepet kommer samtidig som folket i Zahedan feirer Imam Hussein, barnebarnet til den muslimske profeten Mohammed, som ble født på denne dagen. 15. juli brukes også hvert år til å hedre Irans revolusjonsgarde, ifølge AFP.

Den sunnimuslimske islamistgruppa Jundollah har tatt på seg skylda for angrepene, melder fjernsynskanalen Al Arabiya torsdag kveld. Gruppa sier angrepet var hevnaksjon etter at deres leder Abdolmalek Rigi ble henrettet i forrige måned.

I en epost til fjernsynskanalen sier Jundollah, som har stått bak flere angrep i provinsen tidligere, at målet for angrepet var en samling av den iranske revolusjonsgarden i byen Zahedan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt