Minst 19 drept av knivdesperado i Japan

En mann med kniv skal ha drept 19 personer på en institusjon for funksjonshemmede i byen Sagamihara, ifølge den nasjonale kringkasteren NHK i Japan. Mannen skal tidligere ha vært ansatt ved institusjonen.

JAPAN-knivangrep

Politiet etterforsker utenfor senteret for funksjonshemmede som ble angrepet av en mann i 20-årene med kniv i Sagamihara.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Afp

Nyhetsbyrået AFP melder i morgentimene norsk tid at 19 personer så langt er bekreftet drept og minst 25 skadet etter at den tidligere ansatte gikk til angrep på et senter for funksjonshemmede i byen Sagamihara i Kanagawa-prefekturet like utenfor Tokyo.

Laster Twitter-innhold

Tidligere ansatt pågrepet

Det er politiet som opplyser den nasjonale kringkasteren NHK at den pågrepne tidligere skal ha arbeidet ved senteret. Politiet har foreløpig ikke uttalt seg om motivet for angrepet.

Men den japanske avisen Asahi Shimbun skriver at den mistenkte skal ha sagt til politiet at han ønsket å renske verden for funksjonshemmede, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Til NHK bekreftet politiet kort tid etter angrepet natt til tirsdag at 15 personer var døde og 45 skadet.

JAPAN-knivangrep

Den antatte gjerningsmannen skal ha tatt seg inn i institusjonen ved å knuse et vindu.

Foto: KYODO / Reuters

Flere personer var betegnet som livstruende skadet og dødstallene har steget i løpet av natten.

En lege ved et av sykehusene hvor ofrene blir behandlet forteller til NHK at flere har dype stikkskader i nakken.

– Pasientene er i sjokk og kan ikke snakke, forteller legen til den nasjonale kringkasteren.

En talsmann for det lokale brannvesenet forteller til AFP at det blant de døde er ni menn og ti kvinner i alderen 18 til 70 år, og at 25 mennesker er skadet – hvorav 20 alvorlig.

Møtte opp på politistasjonen

Den antatte gjerningsmannen skal selv ha møtt opp på politistasjonen med flere kniver og fortalt at det var han som angrep senteret for funksjonshemmede med kniv, skriver AFP.

Politiet sier til NHK at de har arrestert en mann i 20-årene som de mistenker står bak knivangrepet.

De lokale myndighetene forteller til AFP at den mistenkte skal ha knust et vindu og tatt seg inn i senteret like etter klokken 02.00 lokal tid natt til tirsdag og begynt å knivstikk beboere.

– Da han overga seg hadde han på seg flere kjøkkenkniver og andre type kniver dekket med blod, forteller en tjenestemann i Kanagawa-prefekturet til nyhetsbyrået.

Laster kart, vennligst vent...

Like utenfor Japans hovedstad Tokyo angrep en mann et senter for funksjonshemmede og drepte minst 15 personer, opplyser den nasjonale kringkasteren NHK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt