NRK Meny
Normal

Minst 100 savnet etter jordskjelv på Taiwan

Totalt 14 personer er bekreftet døde etter jordskjelvet på Taiwan i natt. Fortsatt er rundt 100 personer savnet i millionbyen Tainan.

Gå til forsiden

Jordskjelv Taiwan

Jordskjelv Taiwan

Jordskjelv Taiwan

9 bilder

  Flere av de omkomne ble funnet i ruinene av en 17 etasjer høy boligblokk som kollapset etter jordskjelvet. Blant dem var en ti dager gammel baby og et jentebarn.

  To personer døde etter å ha blitt truffet av fallende gjenstander andre steder i byen.

  Totalt ble 475 personer skadd under jordskjelvet. Mange ble sendt til sykehus, men de fleste hadde lettere skader.

  Tror mange er fanget i ruinene

  Boligblokken var en av flere bygninger i millionbyen Tainan som raste sammen etter at et kraftig jordskjelv rystet det sørlige Taiwan natt til lørdag lokal tid.

  Redningsmannskaper jobber på spreng for å finne flere overlevende i ruinene. Det fryktes at rundt 30 personer fortsatt befinner seg inne i restene av bygningene.

  Totalt 1.236 redningsmannskaper ble sendt ut, inkludert 840 fra militæret, samt seks helikoptre og 23 redningshunder.

  Totalt sju personer, blant dem en nyfødt og et lite barn, omkom i jordskjelvet på Taiwan.

  Våknet av skjelvet

  Flere av de overlevende klarte å redde seg selv ut av ruinene. De fleste av beboerne sov da jordskjelvet inntraff, og kom løpende ut bare i undertøy.

  – Jeg så bygningen riste opp og ned, og fra venstre til høyre. Kona mi og jeg holdt rundt hverandre. Vi trodde ikke vi kom til å overleve, sier en av beboerne i høyblokken til TVBS.

  En annen mann forteller at han knyttet sammen klærne sine til et langt tau og firte seg selv ned fra niende til sjette etasje, ifølge AFP.

  Flere stiller nå spørsmål ved konstruksjonen av høyblokka som sto ferdig i 1989. Innenriksminister Chen Wei-zen sier det skal igangsettes en etterforskning for å se om utbyggeren har fulgt kravene.

  Styrke på 6,4

  Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS hadde skjelvet en styrke på 6,4, og det var grunt, kun 10 kilometer dypt.

  TV-bilder viser blant annet en sju etasjer høy blokk der de laveste etasjene er delvis kollapset, mens resten av bygningen fremstår som intakt, men lener seg kraftig til siden.

  Skjelvet ble etterfulgt av flere etterskjelv, skriver avisa The China Post.

  Laster Twitter-innhold

  – Kunne merkes over hele Taiwan

  – Fire bygninger har kollapset i Taiwan. Søk- og redningsarbeidet er i gang, og det er ikke meldt om omkomne så langt, sier Lin Kuan-Cheng, en talsmann for det nasjonale brannvesenet, til nyhetsbyrået AFP.

  Rystelsene kunne merkes over hele det sørlige Taiwan. Skjelvet hadde sitt episenter om lag 31 kilometer sørøst for Tainan. Byen har om lag 2 millioner innbyggere.

  Laster Twitter-innhold
  Laster Twitter-innhold
  Laster innhold, vennligst vent..
  Laster innhold, vennligst vent..

  SISTE NYTT

  Siste nytt