Hopp til innhold

Millionærer og politikere hacket på Twitter

Twitter-kontoene til en rekke prominente personer som Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama, Jeff Bezos og Kanye West har blitt hacket og misbrukt i en storstilt bitcoin-svindel.

Elon Musk og Bill Gates

De verifiserte Twitter-kontoene til Gates og Musk har blitt hacket av noen som forsøker seg på en frekk svindel.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Nei, Bill Gates og Elon Musk gir deg ikke tilbake det doble i bitcoins, hvis du sender penger til en kryptovaluta-konto.

«Alle ber meg om å gi tilbake, og nå er det på tide. Jeg dobler alle innbetalinger til min Bitcoin-adresse de neste 20 minuttene. Du sender meg 1000, så sender jeg tilbake 2000 til deg,» lød Twitter-meldingen som ble sendt fra Bill Gates' offisielle twitterprofil.

Skjermdump av en melding som ble lagt ut på twitterkontoen til Bill Gates etter at han ble hacket.
Foto: Skjermdump fra Twitter

Lignende meldinger ble også postet fra kontoene til en rekke prominente personer som Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama, Jeff Bezos, Mike Bloomberg og Kanye West.

Se svindelmeldingene i bildegalleriet under.

Skjermdump av en melding som ble lagt ut på twitterkontoen til Elon Musk etter at han ble hacket.
Obamas twitter-konto ble hacket
Joe Biden Hacket
Kanye West - hacket

Alle meldingene har blitt slettet. Og Twitter skriver at de er klar over sikkerhetsbristen og at de jobber med saken.

I en oppdatering natt til torsdag skriver selskapet at det mistenker et koordinert angrep.

– Vi har avdekket det vi mener er et koordinert og sosialt manipulerende angrep av personer som målrettet og vellykket utpekte noen av våre ansatte med tilgang til interne systemer og verktøy, skriver selskapet i en melding.

Pengene strømmer inn

I mellomtiden har personen eller personene som står bak, allerede fått tilsendt store verdier fra folk som har falt for svindelen.

I skrivende stund har svindelkontoen fått inn 12.30 bitcoins, noe som tilsvarer 1,05 millioner norske kroner. Det viser en oversikt fra Blockchain.com.

Kontoene til kryptovaluta-selskaper som Binance, Ripple og Gemini ble også misbrukt i svindelen.

Flere av disse kontoene la ut identiske meldinger som lovet å donere penger til helserelaterte formål. Det melder nettsiden til CoinDesk, som også fikk Twitter-kontoen sin hacket i samme angrep.

Twitter-trøbbel for Oslo-politiet

Oslo-politiet hadde natt til torsdag problemer med å legge ut meldinger.

Det er usikkert om det hadde noe å gjøre med det store hackerangrepet mot kjendiskontoer i USA.

– Det har vært problemer med å legge ut meldinger i natt, men det ser nå ut til å fungere igjen, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NRK litt før klokken 06.00.

Oslo-politiets Twitter-konto er den eneste av de forskjellige politidistriktenes kontoer som hadde teknisk trøbbel natt til torsdag.

Politiet bruker Twitter til å informere om aktuelle hendelser og operasjoner gjennom hele døgnet.

Twitter skriver på sin support-konto at brukere vil kunne ha problemer med å poste meldinger eller endre passord mens de jobber med hendelsen. Problemene skal først og fremst gjelde for såkalte verifiserte kontoer.

SISTE NYTT

Siste nytt