Milliardær planlegger russisk revolusjon

- Vi er nødt til å bruke makt for å fjerne dette regimet, sier den russiske milliardæren Boris Berezovsky.

Boris Berezovsky
Foto: ODD ANDERSEN / AFP

- Demokratisk valg funker ikke. Vi er nødt til å bruke makt, sier Berezovsky, som lever i eksil i England, til den britiske avisen The Guardian og bekrefter at han da sikter til en revolusjon.

- Får støtte i å styrte Putin

Milliardæren er en kjent kritiker av den russiske presidenten Vladimir Putin og sier han har vært i kontakt med flere medlemmer av den politiske eliten i Russland. - Mange av dem er enige med meg i at Putin er i ferd med å skyve tilbake demokratiske reformer, sentralisere makten og krenke den russiske grunnloven.

Og Berezovky vil nå bruke sin erfaring og sine penger til å komme igang. Men han benekter at en revolusjon skal skje ved hjelp av vold. - Jeg vil gjøre det helt klart at det skal skje uten blodige midler. Jeg støtter ikke bruk av vold.

Etterforskes

Dmitry Peskov, talsmann for de russiske myndighetene, fordømmer Berezovskys uttalelser og kaller dem kriminelle. Myndighetene gjør det også klart at de vil etterforske milliardæren.

- Jeg har allerede gitt instrukser til de rette myndighetene om å starte etterforskning, siden vi her åpenbart står overfor planer om å forkaste grunnloven på en voldelig måte, sier den russiske sjefanklageren Juri Tsjaika, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

SISTE NYTT

Siste nytt