Mener kidnapping av modell var et PR-stunt

Kidnapping av den britisk modellen Chloe Ayling i Italia kan ha vært et PR-stunt. Det sier advokaten til en av de to brødrene som er mistenkt for kidnappingen.

Chloe Ayling

Under en høring på mandag uttalte advokaten til en av de mistenkte at det er mye som kan tyde på at modellens bortføring er et PR-stunt.

Foto: AP

I august ble det kjent at den britiske modellen Chloe Ayling var blitt lurt og kidnappet av en falsk fotograf under et modelloppdrag i Milano.

Hun påstod at hun hadde blitt dopet ned, holdt fanget, og forsøkt solgt for 2,8 millioner kroner. Og historien hennes skapte store overskrifter verden over.

En uke etter at jenta forsvant, ble en mann pågrepet utenfor det britiske konsulatet i Milano. Da mannen ble pågrepet gikk han sammen med den 20 år gamle jenta.

De to polske brødrene Michal og Lukasz Herba er mistenkt for kidnappingen. Lukasz sitter i varetekt i Italia, og på mandag var Michal i en rettssak i London, som skal avgjøre om han kan utleveres til italienske myndigheter eller ikke.

Det er i den forbindelse at hans advokat nå slår hardt ut mot 20-åringens påstander.

Shoppet mens hun var kidnappet

Under en høring på mandag uttalte Michals advokat, George Hepburne Scott, at hele kidnappingen i Italia kan ha vært et PR-stunt, melder The Guardian.

– Det er mye i saken som tyder på at modellens bortføring er en bløff, sier han.

Scott begrunner påstanden med at den 20 år gamle modellen og den mistenkte blant annet hadde vært ute og handlet sko under perioden modellen angivelig skal ha vært kidnappet, noe han beskriver som en «uvanlig gisselsituasjon».

Han hevder også at kidnapperen skal ha tipset britiske aviser om at modellen var bortført, som et forsøk på å få presseoppmerksomhet rundt det hele.

– Risiko for at det hele var et PR-stunt

Videre sier Scott at saken har mange avvik, og at det er en reell risiko for at hele saken er et PR-stunt. Han sier også at italienske myndigheter kan ha blitt lurt og at deres rettsprosess er blitt misbrukt

Dommeren skal under høringen ha påpekt at Scott ikke hadde noen bevis for sine påstander, utenom hva media har skrevet.

Herba sier ifølge The Guardian at han er uskyldig, og ønsker å bli frikjent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt