Melder om bremsefeil på Toyota

Bilprodusenten Toyota har mottatt flere klager fra kunder som har opplevd problemer med bremsene på fjorårets Prius-modell.

Toyota Prius

Japanske og amerikanske kunder klager på problemer med bremsene på fjorårets Toyota Prius-modell.

Foto: Shizuo Kambayashi / AP

Selskapet er i hardt vær for tiden, etter at 1,8 millioner biler måtte kalles tilbake på grunn av problemer med gasspedalene.

Kom på markedet i fjor

Toyota-talskvinne Mieko Iwasaki opplyser til AFP at de i Japan har mottatt flere titalls klager på bremsene på hybrid-modellen Prius.

De fleste klagene stammer fra kunder i USA og Japan. Bilprodusenten er allerede i gang med å granske tilfellene.

Iwasaki opplyser at Toyota nå er i gang med å undersøke problemene med Prius-modellen som kom på markedet i fjor.

– Toyota sentralt er i ferd med å undersøke saken, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til NRK.no.

Utelukker ikke ny tilbakekalling

Ifølge det japanske transportdepartementet kom det inn 13 klager på bremsene i den nye modellen i løpet av fjorårets to siste måneder. En sjåfør klagde på at bremsene hadde sluttet å virke slik at han havnet i en kollisjon, skriver AFP.

– Det kom mange klager i løpet av kort tid. Vi undersøker nå hvilke tiltak departementet skal innføre, sier en talsmann for transportdepartementet.

De utelukker ikke en tilbakekalling av Prius-modellen, slik Toyota har måttet gjøre med flere millioner biler med et problem med gasspedalen.

Japanske medier skriver at de amerikanske transportmyndighetene National Highway Traffic Safety Administration allerede har mottatt over 100 klager på Prius-bremsene.

Åtte millioner biler må fikses

Toyota tok i 2008 over General Motors plass som verdens mestselgende bilprodusent.

Problemene med først gasspedalene og nå bremsene gir selskapet i bulk i ryktet som en produsent av sikre og pålitelige biler.

Toyota er nå i gang med å tilbakekalle neste åtte millioner biler over hele verden - omtrent like mange som de solgte i 2009. I Norge er det omtrent 10 000 biler som må fikses på grunn av problemene med gasspedalene.

Det er ikke kommet klager på bremsene i den nye Prius-modellen i Norge.

– Ingen ulykker eller tilfeller er rapportert i Norge sier Espen Olsen i Toyota Norge.

SISTE NYTT

Siste nytt