Manson-følgesvenn kan bli løslatt

Bruce Davis kan bli det første medlemmet av den såkalte Manson-familien som blir løslatt fra fengsel på grunn av god oppførsel.

Bruce Davis og Steve Grogan

Bruce Davis (til venstre) og Steve Grogan fotografert etter en rettshøring i Los Angeles i 1970.

Foto: Harold Filan / AP

Bruce Davis

Bruce Davis er nå 70 år gammel, og soner en livstidsdom.

Foto: Ap

70 år gamle Davis har sittet i fengsel siden 1972, da han ble dømt for drapene på Gary Hinman og Donald Shea i California tre år tidligere.

Davis soner en livstidsdom, men nå har California-guvernør Jerry Brown mottatt en formell anbefaling fra delstatens prøveløslatelsesnemnd, skriver CNN.

Davis' advokat, Michael Beckman, mener 70-åringen har fortjent prøveløslatelse.

– Dersom denne saken ikke hadde vært knyttet til Charles Manson, ville Davis allerede ha vært løslatt nå. Det er ikke rettferdig, sier Beckman.

Ble stanset av Schwarzenegger

Davis ble også anbefalt for prøveløslatelse i 2010, men måtte bli værende i fengsel etter at daværende guvernør Arnold Schwarzenegger overstyrte nemndas avgjørelse.

– Jeg synes at guvernøren bør respektere arbeidet til prøveløslatelsesnemnda. Høringen tok fem eller seks timer, og da tok de en full vurdering. De gir ham ikke prøveløslatelse som en tjeneste eller på måfå, sier han.

I 2010 påpekte nemnda at Davis ikke hadde blitt straffet på noen måte siden 1980, og at han har deltatt i all tilgjengelig utdannelse og selvhjelpsprogrammer i fengsel.

En talsperson for guvernør Brown opplyser at saken er til vurdering. Han har en måneds frist på å endre, bekrefte eller gjøre om på anbefalingen.

Soner livstidsdom

Charles Manson

Charles Manson ble nektet prøveløslatelse i fjor.

Foto: HO / AFP

Charles Manson bygget opp en sekt rundt seg selv på på 1960-tallet, og ledet følgesvennene sine i en bestialsk drapsbølge som blant annet omfattet mordet på den gravide skuespilleren Sharon Tate.

Han ble opprinnelig dømt til døden, men dommen ble omgjort til livstid da Californias høyesterett bestemte seg for å slutte med henrettelser i 1972.

Manson soner fortsatt en livstidsdom i Corcoran State Prison, og ble nektet prøveløslatelse for tolvte gang i fjor.

78-åringens neste mulighet til å søke er om 15 år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt