NRK Meny
Normal

Steinet til døde for utroskap

En 48 år gammel mann skal ha blitt steinet til døde i Somalia på grunn av anklager om utroskap.

En 48 år gammel mann steines i Somalia

48-åringen graves delvis ned minutter før han skal steines foran et stort antall tilskuere.

Foto: Scanpix/AP

48-åringen skal ha blitt dømt til døden av en lokal domstol. Søndag ble han ført til en slette i utkanten av byen Afgoye, rundt 300 kilometer fra Somalias hovedstad Mogadishu.

Mange øyenvitner

Nyhetsbyrået AP forteller at mannen her gravd ned i et hull med jord opp til brystkassen. Foran et stor publikum ble han deretter steinet til døde av en rekke medlemmer av den somaliske opprørsbevegelsen, Hezb al-Islam.

Ifølge vitner tok det ikke lang tid før mannen mistet livet.

En mann som var vitne til steiningen beskriver henrettelsen slik:

- Han skrek, og blodet rant ned over ansiktet og kroppen før han døde.

Bilder som vises på nettsidene til en ekstrem islamsk gruppe viser mennene som kaster store steiner på 48-åringens hode. Etter en stund drar de ham opp av hullet og han blir liggende på bakken, mens de står rundt og fortsetter steiningen.

Like før 48-åringen blir steinet til døde foran mange tilskuere fra landsbyen i nærheten.

Like før 48-åringen blir steinet til døde foran mange tilskuere fra landsbyen i nærheten.

Foto: Scanpix/AP

LES: Amnesty International om overgrep i Somalia.

Utro mot sin kone

Ifølge AP ble den 48 år gamle mannen som ble steinet, dømt i henhold til den islamske sharia-loven, fordi han skal ha vært utro mot sin kone.

Den 15 år gamle jenta han var anklaget for å hatt sex med slapp unna med 100 piskeslag, siden hun ikke var gift på gjerningstidspunktet.

Dommeren som dømte de to, sa like før henrettelsen at etterforskningen viser at begge er skyldige og at begge to har tilstått.

Flere steinet til døde

Også en 61 år gammel mann ble steinet til døde samme dag i Afgoye. Han var av samme lokale domstol dømt for drap.

27 oktober i år ble også en 13 år gammel jente steinet til døde av en gruppe på 50 menn, ifølge en rapport fra Amnesty International om overgrep i Somalia. . Jenta ble angivelig dømt for utroskap av sharia-domstolen. Hun hadde ingen forsvarer, og skal selv ha meldt fra om at hun ble voldtatt av tre menn. Mennene som utførte overgrepet skal ikke ha blitt straffet.

Hezb al-Islam har den siste tiden gjennomført steining som straff i Somalia. Muslimske ekstreme grupper er på fremmarsj i landet, og flere militante grupper kjemper for å få kontroll over stadig større området.

LES OGSÅ: Iran vil igjen kappe hendene av tyver

Et land i krise

NORAD skriver om Somalia at det er et land som er preget av en politisk, humanitær og sikkerhetsmessig krise og er et av verdens fattigste land. Landet har vært herjet av interne konflikter og har vært uten en fungerende sentral myndighet i mer enn 17 år.

LES: NORAD om Somalia

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt