Hopp til innhold

Mange drept i bombeangrep i Nigeria

Minst 71 personer er drept etter to kraftige eksplosjon på en bussterminal i Nigerias hovedstad Abuja.

Eksplosjon på busstasjon i Nigeria

Nigeriansk helsepersonell sier flere titalls mennesker er bekreftet drept etter at to bomber gikk av på en busstasjon i Abuja.

Foto: Gbemiga Olamikan / Ap

71 personer ble drept og 124 ble skadd etter to voldsomme eksplosjoner på en bussterminal i i utkanten av Nigerias hovedstad Abuja mandag formiddag., melder nigeriansk politi.

– Jeg ventet på en buss da jeg hørte et øredøvende smell og deretter så røyk. Folk løp rundt i panikk, forteller øyenvitne Mimi Daniels til BBC Africa.

Det var lenge flere motstridende meldinger om hvor mange personer som mistet livet. Den nigerianske avisa Premium Times meldte først at over 200 personer fryktes drept. Mens andre nigerianske medier skrev at rundt 50 personer er så langt bekreftet døde.

Mistenker Boko Haram

Talsperson for nigerianske myndigheter, Manzo Ezekiel sier årsaken til eksplosjonen mandag foreløpig ikke er kjent. Det er heller ikke kjent hvordan sprengstoffet ble fraktet inn på området, men vitner spekulerer at selvmordsbombere kan ha stått bak eksplosjonene.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for eksplosjonene, men mistanken vil sannsynligvis rette seg mot den islamistiske militante gruppen Boko Haram, ifølge Reuters.

Grafiske bilder fra bussterminalen viser flere minibusser som står i flammer og døde kropper ligger på bakken. Flere av de døde har blitt fraktet til Asokoro sykehuset, melder nigerianske medier. Flere kjøretøyer, inkludert rundt tolv statlige busser, ble ødelagt i angrepet, skriver Premium Times.

Nigerianske myndigheter bekrefter at det var en eksplosjon på Nyanya motorpark og at det var mange pendlere på stedet, som var på vei til hovedstaden, skriver NTB.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt