NRK Meny
Normal

Minst 29 elever drept i skolangrep i Nigeria

Den nigerianske opprørsgruppa Boko Haram mistenkes å stå bak et angrep mot skole i Nigeria tirsdag morgen. Minst 29 elever er drept.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Yobe» i nytt vindu

Mange av elevene skal ha dødd da opprørere begynte å skyte mot en sovesal tilknyttet skolen, ifølge opplysninger fra militæret.

De fleste elevene som er tilknyttet skolen, som ligger en den urolige Yobe-provinsen, nordøst i Nigeria, er i alderen 11 til 18 år.

Alle ofrene var ifølge Reuters gutter, mens AFP skriver at det er uklart hvor mange elever det var blant de døde. Mange mistet livet under brannen som brøt ut etter skytingen.

Ifølge AP skal jentene på skolen ha blitt spart og fått beskjed av opprørerne om å gi opp den vestlige utedannelsen som strider med Islam, og «dra hjem for å gifte seg».

– Opprørere begynte å skyte mot studenthjemmet, men detaljer om hva som har skjedd er foreløpig vanskelig å få ut på grunn av dårlig telefonforbindelse, sier talsmann for militæret, Lazarus Eli, til nyhetsbyrået AFP.

Han sier at de nå jobber med å samle informasjon om hva som har skjedd, og at soldater er ved skolen nå.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble den låste sovesalen satt i brann før opprørerne begynte å skyte. Enkelte av elvene skal ha blitt brent levende.

En bølge av angrep

Boko Haram mistenkes for å stå bak flere andre angrep på sivile nordøst i Nigeria den siste tiden. Forrige helg ble over hundre mennesker drept i den hovedsakelig kristne landsbyen Izghe.

Boko Haram har gjentatte ganger angrepet politifolk, kristne sivile, skoler, universiteter og andre institusjoner i den nordøstlige delen av landet.

Organisasjonen står for en fundamentalistisk tolkning av islam og ønsker å innføre en «ren» islamsk start styrt av sharialover.

Sam Hart, journalist

Journalist Sam Hart vil at flere skal få med seg massakrene som blir utført i hans hjemland.

Foto: Privat

– Må vise større interesse

NRK snakket forrige uke med den nigerianske journalisten Sam Hart, som er bosatt i hovedstaden Abuja.

Han følger aktivt med på det som skjer i den nordøstlige delen av landet.

Sammen med noen engasjerte venner, har Hart laget hashtagen #BornoMassacre på Twitter, for å skape mer oppmerksomhet rundt situasjonen i landet.

Han mener landet med 170 millioner innbyggere, må vise en større interesse for det som skjer nordøst i langet, og at innse at det er full krise i Borno, som er naboprovinsen til Yobe i øst.

– Det har ikke kommet noen uttalelser fra presidenten som forsikrer folk at de har kontroll over situasjonen. Det har heller ikke kommet noen kondolanse fra presidenten til ofrene, sa Hart til NRK.

Nigeria Violence

Forrige gikk Boko Haram til angrep på en rekke bygninger i nordøst i landet. Mer en 1.500 bygninger ble ødelagt i angrepene som kostet flere hundre mennesker livet.

Foto: Jossy Ola / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt