Hopp til innhold

Mali: – En landsby er i praksis utslettet

Rundt 100 mennesker er drept i et angrep mot en landsby i Mali, ifølge offisielle kilder. Det er uklart hvem som står bak ugjerningene.

Mopti

– Per nå dreier det seg om 95 drepte sivile. Likene er brent, og vi leter videre etter flere, sier en lokal tjenestemann i Koundou-distriktet.

I tillegg er 19 personer fortsatt savnet, ifølge myndighetene.

Angrepet mot landsbyen der befolkningen tilhører folkegruppen dogon, fant sted natt til mandag og ble utført av væpnede personer.

– En dogon-landsby er i praksis utslettet, sier en sikkerhetskilde på stedet.

Angriperne kom og «begynte å skyte, plyndre og brenne», forteller en lokal tjenestemann, ifølge nyhetsbyrået AFP. Rundt 300 mennesker bodde i landsbyen, sier tjenestemannen som bad om å få være anonym.

Angrepet skjedde Sobale Kou, i nærheten av byen Sanga, ifølge den franske radiostasjonen RFI.

AFP_1F24GL

Rundt 130 mennesker ble drept, da flere landsbyer tilhørende folkegruppa fulani ble angrepet i mars.

Foto: HANDOUT / AFP

Jihadistisk gruppe

Det har vært flere angrep i Mali i det siste. Noen angrep har skjedd på grunn av etniske konflikter. Andre har vært utført av jihadistgrupper, skriver BBC.

Det skal ha vært spesielt mange sammenstøt mellom jegere fra dogon-befolkningen og det halvnomadiske Fulani-folket.

Antall angrep økte etter at militante islamister tok kontroll flere steder nord i Mali i 2012.

En jihadistisk gruppe fra folkegruppa Fulani begynte da å angripe flere etniske grupper i områder, ifølge nyhetsbyrået AFP. Jihadist-gruppa ble ledet av en muslimsk predikant, Amadou Koufa, som støtter den største islamistbevegelsen i området som har bånd til Al-Qaeda, ifølge AFP.

I dette området ble 160 mennesker i Fulani-landsbyer drept i mars. De mistenkte angriperne skal ha vært fra dogon-folket.

I mai sa representanter fra FNs fredsbevarende styrke i Mali (MINUSMA) at de hadde registrert 488 drepte i angrep mot Fulani-befolkningen i området siden januar 2018.

FN sa også at bevæpnede fra Fulani-folket hadde hadde ansvaret for 63 drepte sivile i regionen siden januar 2018.

SISTE NYTT

Siste nytt