NRK Meny
Normal

Lynsjet på åpen gate

En kvinne i Guatemala by står alene midt i folkemassen. Klærne er revet av, og hun blir slått og sparket, beskyldt for deltakelse i et væpnet ran.

Kvinne lynsjet i Guatemala by
Foto: Rodrigo Arias / Scanpix/Reuters

Like etter blir hun dynket i bensin og satt fyr på. Hun overlever, og blir stående nesten naken midt i folkemassen. Når politiet ankommer stedet tar de med seg kvinnen til arresten.

Lynsjet i Guatemala by

Kvinnen blir slått og sparket av busspassasjerene.

Foto: Rodrigo Arias / Scanpix/Reuters

Vænet ran

Nyhetsbyrået Reuters forteller at passasjerene på bussen i bakgrunnen mener de har rett til å straffe kvinnen fordi hun har brutt loven. De påstår hun, sammen med tre menn, har deltatt i et væpnet ran.

De tre mennene har flyktet, mens kvinnen står igjen alene og må ta i mot den fysiske straffen alene. Med slag, spark og klærne revet i filler.

Ifølge lokale medier i Guatemala, har 219 personer opplevd å bli lynsjet, eller fysisk straffet av en folkemasse uten lov og dom, hittil i år. 45 av disse døde.

Ineffektivt rettsapparat

Situasjonen for store deler av befolkningen i Guatemala by er vanskelig. I 2008 ble det bergått omlag 40 drap hver uke. De fleste av de døde er fra lokalbefolkningen, og går ikke utover utlendinger.

Rettsystemet i landet regnes som svakt, med overarbeidede dommere. Dermed tar folk ofte retten i egne hender, og lynsjer dem de mener er skyldige i lovbrudd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt