Livreddere ble selv tatt av skred

Minst 22 mennesker mistet livet, og flere titalls er fryktet omkomne, etter et stort jordskred i Guatemala.

Jordskred i Guatemala

Redningsarbeidere holdt på å grave ut en buss som hadde blitt tatt av et skred lørdag, da grunnen under dem plutselig løsnet.

Foto: STR / Reuters

Redningsarbeidere har funnet 22 omkomne personer etter det siste jordskredet, som gikk på en hovedvei nordvest for hovedstaden Guatemala by. Det kan ta to dager å grave ut alle skredofrene.

– En vegg av jord kom over en buss, og minst 100 personer fra området organiserte seg for å grave ut ofrene, sier Sergio Vasquez, en talsperson for brannvesenet, til nyhetsbyrået Reuters.

– Så kom det enda et jordskred og begravde dem, forklarer han.

LES OGSÅ: 17 døde etter jordras i Guatemala

(Saken fortsetter under videoen)

Video Livreddere ble selv tatt av skred

Redningsarbeiderne har en stor jobb foran seg med å grave ut både bussen og de begravde redningsarbeiderne.

Frivillige og profesjonelle

Avisa Prensa Libre skriver at både profesjonelle redningsarbeidere og frivillige som jobbet for dem skal være tatt av skredet.

Arbeidere stoppet redningsarbeidet på stedet etter at det igjen falt mye regn i regionen. Folk flyktet fra de regntunge åssidene, skriver Reuters.

(Saken fortsetter under bildet)

Jordras utenfor hovedstaden Tecpan i Guatemala

Både profesjonelle redningsarbeidere og frivillige som jobbet for dem skal være tatt av skredet utenfor Guatemala by.

Foto: STR / Reuters

– Nasjonal tragedie

I en uavhengig hendelse omkom 12 mennesker lørdag da en buss ble begravd i et jordskred. I tillegg omkom seks personer i andre hendelser lørdag.

Dermed har minst 40 mennesker omkommet i uværet i Guatemala i helgen.

– Det er en nasjonal tragedie, sa president Álvaro Colom Caballero på en pressekonferanse, og la til at 12.000 mennesker har blitt evakuert til nødleirer.

– Det er smertefullt at fattige mennesker betaler prisen for naturkatastrofer.

(Saken fortsetter under bildet)

Redningsmannskaper leter etter omkomne i Nahuala

Kraftig regnvær har ført til mange skred i Guatemala de siste dagene. Her leter redningsmannskaper etter omkomne i Nahuala-området i Solola vest for Guatemala by.

Foto: JOHAN ORDONEZ / Afp

40.000 hjemløse

Presidenten har erklært nasjonal unntakstilstand etter uværet i landet. 40.000 mennesker har blitt hjemløse, mens infrastruktur og jordbruksområder er hardt rammet.

Den interamerikanske motorveien er nå fullstendig ufremkommelig. Det skal ha gått over 30 skred langs en veistrekning på 50 kilometer.

– Bare denne helgen har vi sett ødeleggelser som kan sammenlignes med de vi opplevde med «Agatha», fastslo presidenten søndag.

I mai døde minst 183 mennesker da den tropiske stormen «Agatha» herjet i Mellom-Amerika. Flesteparten av de omkomne var guatemalere.

LES OGSÅ: «Agatha» begravde familien levende
LES OGSÅ: Gigantisk hull i Guatemala by

SISTE NYTT

Siste nytt

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

«Frykt for krig. Uklart hva Putin vil»

På grensen til Ukraina står titusenvis av soldater og store mengder våpen. Russland mobiliserer. En hel verden lurer på om det kommer et angrep, eller om det bare er en demonstrasjon av styrke.