NRK Meny
Normal

Død kvinne forble usett i offentlig badebasseng

Myndighetene i Massachusetts prøver å finne ut hvordan et lik kunne ligge ubemerket i et offentlig basseng i to døgn.

Marie Joseph

Liket av Marie Joseph (36) ble funnet flytende i bassenget sent tirsdag. Hun ble sist sett ved bassenget søndag. Politiet etterforsker nå om liket lå i vannet i to døgn, samtidig som andre badegjester brukte bassenget.

Foto: Candella Matta / Ap

Marie Joseph (36) skled ned vannsklien ved det offentlige badebassenget «Veterans Memorial» forrige uke. Hun kom seg aldri opp til overflaten.

En gutt varslet badevaktene om at kvinnen ble borte, men Joseph ble først funnet da noen tenåringer brøt seg inn for å ta et nattbad – to dager senere.

– Kvinnen skal ha ligget i vannet i flere dager, uten at personalet eller andre har sett henne, sier Richard Sullivan, statlig energi- og miljøsekretær i Massachusetts til BBC.

«Grumsete»

Bassenget er fire meter dypt, og blir beskrevet av vitner som «grumsete». Én av den avdødes venner fortalte at gutten hadde løpt til badevakten og varslet vedkommende om at kvinnen ikke kom opp av vannet.

Badevakten skal ikke ha gjort noe med saken, og etter hvert trodde vennene til Joseph at hun hadde forlatt badestedet.

Myndighetene i Massachusetts har stengt et dusin statlig drevne svømmehaller og bassenger, samtidig som etterforskningen nå pågår. Obduksjonen på Josephs kropp er fullført, men resultatene av den er foreløpig uklar.

– Badegjestene kan ta det med ro

Helsetjenesten forsøkte å dempe bekymringene til badegjestene, ved å si at klor setter demper på smitte og infeksjonsfare.

– Jeg ønsker å forsikre dere, selv om hendelsen er urovekkende, at det er ingen helserisiko forbundet med dette, sier statens folkehelsedirektør, Dr Lauren Smith, ifølge BBC.

Han er likevel overbevist om at de vanlige inspeksjonene av bassenget etter stengetid ble utført.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt