Hopp til innhold

Libyas statsminister frigitt

Libyas statsminister Ali Zeidan, som ble bortført av væpnede menn torsdag morgen, er frigitt. Nå er han tilbake på kontoret og nekter å gå av.

Libyas statsminister Ali Zeidan.

Ali Zeidan ble tatt til fange av væpnede menn torsdag morgen.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

– Han er frigitt, men vi har ingen detaljer om omstendighetene rundt løslatelsen, sier utenriksminister Mohammed Abdelaziz til AFP.

Zeidan ble først plassert i forvaring i en annen bydel i Tripoli for sin egen sikkerhet, som det het. Før han var tilbake på kontoret sitt.

– Jeg har det godt, takk Gud, het det i en melding på Zeidans Twitter-side i dag.

Satt i innenriksdepartementet

Zeidan ble bortført av en gruppe væpnede menn som trolig skal ha tilhørt militsgrupper knyttet til innenriksdepartementet torsdag morgen. Siden skal ha befunnet seg hos landets innenriksdepartement.

– Hvis målet med bortføringen var å få meg til å gå av, så kommer jeg ikke til å gjøre det. Vi tar små skritt, men i riktig retning, sa statsministeren på Twitter.

Lederen av Tripolis øverste sikkerhetskomité, Hashim Bishar, sier til statlig libysk fjernsyn at sikkerhetsstyrker dro for å hente ham.

– Våre styrker dro til stedet der han ble holdt, og krevde ham utlevert. Han ble frigitt, og nå er han i sikkerhet, sier Bishar.

Beskyldt for å hjelpe USA

Den tidligere militsen som står bak sier de aksjonerte etter ordre fra den libyske statsadvokaten for brudd på libysk straffelov, noe statsadvokaten selv avkrefter.

Bortføringen skal ha vært en reaksjon på at Zeidans regjering hjalp USA å ta den antatte Al Qaida-mannen Abu Anas al-Liby til fange.

Sikkerhetsvaktene ved Corinthia Hotel i Tripoli beskrev bortføringen som en arrestasjon. Det hele skal ha gått rolig for seg.

Zeidan sitter fanget i innenriksdepartementet

VIDEO: Zeidan sitter fanget i innenriksdepartementet

SISTE NYTT

Siste nytt

Det er store opptøyer i Frankrike etter en foreslått pensjonsreform, i Bordeaux ble rådhuset satt fyr på.

Opptøyene i Frankrike fortsetter – rådhus i brann

Rådhuset i Bordeaux står i brann og 123 politifolk er skadet etter nok en dag med voldsomme opptøyer i Frankrike.