Lekkasjer varsler morder

Redaktøren i den russiske avisen Novaja Gazeta vil ha etterforsket lekkasjer hos den russiske statsadvokaten.

Anna Politkovskaja
Foto: STR / AP

Redaktøren hevder at mannen som drepte journalist Anna Politkovskaja nå er forhåndsvarslet, etter at det under en pressekonferanse i dag kom fram at han skal befinne seg i Belgia.

Lederen for etterforskningsavdelingen hos den russiske statsadvokaten, Aleksander Bastrikin, sa at de vet hvor Politkovskajas morder befinner seg og at de har bedt om utlevering av ham.

Villige tunger

Bastrikin sa ikke hvilket land han befinner seg, men at det er et land i EU. Etter hans uttalelse skal det som beskrives som "villige tunger" ha lagt til at morderen befinner seg i Belgia.

Anna Politkovskaja.
Foto: JENS SCHLUETER / AFP

Dette får Politkovskajas tidligere sjef, redaktør Dimitrij Muratov, til å reagere. Han sier til nyhetsbyrået Interfax at han vil be statsadvokaten etterforske hvor disse lekkasjene kommer fra. Det var samme typer rykter som tidligere fikk den antatte gjerningsmannen, Rustam Makhmodov, til å flykte fra Russland.

- Nå har han igjen fått varsel om at politiet i Belgia vil lete etter han, slik at han kan gå i dekning, hevder redaktøren.

Brysom journalist

Journalist Anna Politkovskaja ble skutt og drept 7. oktober 2006 i Moskva. Hun ble kjent for å avsløre massive brudd på menneskerettigheter og overgrep begått av den russiske hæren i Tsjetsjenia.

Tidligere er tre personer anklaget for medvirking til drapet, mens den antatte morderen fortsatt er på frifot.

Den russiske statsadvokaten avsluttet formelt etterforskningen av drapet 18. juni år.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt