Kvinne død etter å ha blitt forgiftet av nervegift i England

Den 44 år gamle kvinnen ble forgiftet av nervegiften Novitsjok sammen med en 45 år gammel mann forrige lørdag. I dag døde hun, melder britisk politi. Teorien er at hun skal ha kommet over en beholder med giften sammen med en 45 år gammel mann.

Britain Poisoning Probe

ETTERFORSKER: Huset til paret har blitt grundig gjennomsøkt etter at det britiske paret ble funnet bevisstløse.

Foto: Matt Dunham / AP

Dawn Sturgess (44) døde søndag kveld på sykehuset i Salisbury. Familien til den døde kvinnen er informert om dødsfallet, skriver britisk politi i en pressemelding.

Politiet åpner drapsetterforskning etter søndagens dødsfall.

Forrige lørdag ble et par i 40-årene funnet bevisstløse i huset sitt i Amesbury, nær Salisbury sør i England.

Den 45 år gamle mannen som ble funnet ved siden av henne ligger fortsatt på sykehuset. Tilstanden hans er fortsatt kritisk.

Antiterrorpoliti koblet inn

Kvinnen vil nå bli obdusert.

Politiet i England har en teori om at paret ble forgiftet av Novitsjok, etter å ha kommet over en liten beholder med giften tilfeldig. Prøver viser at paret ble forgiftet etter å ha tatt på beholderen med hånden.

Beholderen kan ha blitt kastet etter nervegiftangrepet mot den tidligere russiske Sergej Skripal og datteren Julia i Salisbury i mars.

Huset til det britiske paret ligger om lag 13 kilometer fra der angrepet fant sted.

Over 100 politifolk jobber med å finne beholderen, som så langt ikke er funnet.

Lover å fortsette arbeidet

– Dette er sjokkerende og tragiske nyheter. Våre tanker går til familien hennes i denne ekstremt vanskelige tiden, sier Neil Basu i antiterrorpolitiet.

Politiet lover å fortsette arbeidet med full styrke for å finne ut hvordan disse to kunne bli eksponert for den dødelige giften.

– Nyheten om dødsfallet til Sturgess har bare gitt oss mer styrke til å ville finne de ansvarlige for denne barbariske handlingen, heter det videre i politiets uttalelse.

Lørdag ble også en politimann innlagt på sykehus i England etter mistanke om at han var blitt forgiftet av nervegiften Novitsjok, men han ble raskt friskmeldt.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt