Kvinne død etter å ha blitt forgiftet av nervegift i England

Den 44 år gamle kvinnen ble forgiftet av nervegiften Novitsjok sammen med en 45 år gammel mann forrige lørdag. I dag døde hun, melder britisk politi. Teorien er at hun skal ha kommet over en beholder med giften sammen med en 45 år gammel mann.

Britain Poisoning Probe

ETTERFORSKER: Huset til paret har blitt grundig gjennomsøkt etter at det britiske paret ble funnet bevisstløse.

Foto: Matt Dunham / AP

Dawn Sturgess (44) døde søndag kveld på sykehuset i Salisbury. Familien til den døde kvinnen er informert om dødsfallet, skriver britisk politi i en pressemelding.

Politiet åpner drapsetterforskning etter søndagens dødsfall.

Forrige lørdag ble et par i 40-årene funnet bevisstløse i huset sitt i Amesbury, nær Salisbury sør i England.

Den 45 år gamle mannen som ble funnet ved siden av henne ligger fortsatt på sykehuset. Tilstanden hans er fortsatt kritisk.

Antiterrorpoliti koblet inn

Kvinnen vil nå bli obdusert.

Politiet i England har en teori om at paret ble forgiftet av Novitsjok, etter å ha kommet over en liten beholder med giften tilfeldig. Prøver viser at paret ble forgiftet etter å ha tatt på beholderen med hånden.

Beholderen kan ha blitt kastet etter nervegiftangrepet mot den tidligere russiske Sergej Skripal og datteren Julia i Salisbury i mars.

Huset til det britiske paret ligger om lag 13 kilometer fra der angrepet fant sted.

Over 100 politifolk jobber med å finne beholderen, som så langt ikke er funnet.

Lover å fortsette arbeidet

– Dette er sjokkerende og tragiske nyheter. Våre tanker går til familien hennes i denne ekstremt vanskelige tiden, sier Neil Basu i antiterrorpolitiet.

Politiet lover å fortsette arbeidet med full styrke for å finne ut hvordan disse to kunne bli eksponert for den dødelige giften.

– Nyheten om dødsfallet til Sturgess har bare gitt oss mer styrke til å ville finne de ansvarlige for denne barbariske handlingen, heter det videre i politiets uttalelse.

Lørdag ble også en politimann innlagt på sykehus i England etter mistanke om at han var blitt forgiftet av nervegiften Novitsjok, men han ble raskt friskmeldt.

SISTE NYTT

Siste nytt