Britisk antiterrorpoliti sjekker «ukjent stoff». To kritisk skadd

Det britiske antiterrorpolitiet er nå koblet inn, etter at to personer i 40-årene ble funnet bevisstløse i et hus i Amesbury, nær Salisbury, lørdag.

BRITAIN-POLICE/CRITICAL

Politivakter er satt opp en rekke steder i Amesbury og Salisbury etter at de to ble funnet bevisstløse lørdag.

Foto: HENRY NICHOLLS / Reuters

– Betjenter fra antiterrorpolitiet samarbeider med våre kolleger i Wiltshire-politiet om hendelsen i Amesbury, heter det i en uttalelse fra politiet i Wiltshire onsdag ettermiddag.

Det er også satt opp sperringer rundt de stedene hvor de to hadde oppholdt seg før de ble funnet bevisstløse, blant dem en baptistkirke.

Byen Amesbury ligger bare13 kilometer unna Salisbury, hvor den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og datteren hans Yulia ble angrepet med nervegiften Novitsjok i mars måned.

De to personene ble fraktet til distriktssykehuset i Salisbury. Tilstanden deres skal fortsatt være kritisk, skriver Sky News.

Trodde først det var forurenset narkotika

Politiet trodde først at paret i Amesbury hadde blitt dårlige etter å ha brukt heroin eller kokain fra et parti med forurensede stoffer.

Byen ligger noen kilometer unna Salisbury i Storbritannia

En lokal baptistkirke er blant de stedene paret skal ha besøkt like før de ble funnet bevisstløse. Politiet holder nå vakt ved alle steder de vet at paret har vært.

– Ytterligere tester pågår nå for å slå fast hva slags stoff som har gjort disse pasientene syke. Vi holder alle muligheter åpne når det gjelder omstendighetene rundt denne hendelsen, heter det i politiets uttalelse.

Nyhetsbyrået Ap siterer britiske medier på at prøver av et ukjent stoff er sendt til laboratoriet i Porton Down. Det var dette laboratoriet som først slo fast at nervegiften Novitsjok var brukt mot Skripal og datteren.

Det er foreløpig ikke kjent om det har skjedd en forbrytelse.

Laster kart, vennligst vent...

Sykehus åpent som normalt

Sykehuset i Salisbury er åpent som vanlig, og råder folk til å møte opp til avtalte timer, med mindre de blir kontaktet med ny beskjed.

En talsperson for det britiske folkehelseinstituttet, Public Health England (PHE), sier at basert på tallet på antall berørte, er det trolig ikke en helserisiko for et større publikum. Det vil bli vurdert kontinuerlig ettersom ny informasjon kommer til.

Ifølge The Telegraph er flere steder i både Salisbury og Amesbury sperret av i forbindelse med politiets undersøkelser.

SISTE NYTT

Siste nytt