Hopp til innhold

Ahmed (8) skutt i ansiktet

Ahmed ble skutt på vei hjem fra markedet med sin mor. Han er et av de mange ofrene i den blodige krigen i Somalia.

Ahmed Mohamed Mohamoud
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hardt skadede Ahmed Mohamed Mohamoud er på sykehus. Dr. Igowho Etu forteller om den kritiske tilstanden hans. Trykk på bildet for å se video.

Kulen traff mor og sønn da de var på vei hjem fra et marked i den somaliske hovedstaden Mogadishu 24. september, ifølge AP.

To måneder senere er nesen til 8 år gamle Ahmed Mohamed Mohamoud fortsatt et lite hull. Munnen hans er alltid åpen fordi han ikke lenger har noen overleppe, hans høyre øye er borte og kan kan så vidt snakke.

Ahmed Mohamed Mohamoud

Slik så Ahmed ut før ulykken.

Foto: Scanpix/AP

Ahmed og moren ble fanget i et oppgjør mellom opprørere og regjeringsstyrkene.

Bedre psykisk

Ahmed ble flydd til Kenya hvor det er spesialister, og mer avansert utstyr av hjelpeorganisasjonen ”Healing the Children of Minnesota”. Legen som behandler Ahmed, Dr. Igowho Etu mener han trenger kirurgi til flere hundre tusen dollar.

- Jeg merker han er bedre psykisk enn da han kom hit, han var deprimert da han kom, men etter høyre øyes inngrep, og fjerning av traketomislangen ser jeg at han ser friskere ut. Psykisk og emosjonelt er han bedre, sa Dr. Etu.

Forverrer situasjonen

I Somalia er det stor mangel på medisinsk tilsyn. Mangelen forverrer den allerede kritiske situasjonen for skadede barn i landet. Et av ti barn dør før første fødselsdag, og kun 30 prosent av befolkningen har tilgang til rent drikkevann, ifølge FN.

Det er svært lite pressedekning fra Somailia i motsetning til i Afghanistan og Irak. De fleste journalister holder seg unna området på grunn av fare.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt