Hopp til innhold

Ni soldater i en fredsstyrke drept i Mogadishu

En eksplosjon rammet en gruppe ugandiske fredsbevarende styrker i Somalias hovedstad Mogadishu i dag. Minst ni personer ble drept.

Armerte tanks med ugandiske AMISON fredsbevarende styrker rykker ut til stedet der ni ble drept.

Armerte stridsvogner med ugandiske AMISON fredsbevarende styrker rykker ut til stedet der ni av deres kolleger ble drept.

Foto: MOHAMED DAHIR / AFP

Somaliske islamistiske opprørere sier at de står bak angrepet, som skal ha blitt utført av to selvmordsbombere.

Angrepet skjedde like ved flyplassen sør i Mogadishu.

På vei til forhandlinger

Det var en styrke fra den afrikanske unionen, AU, som ble rammet. Ifølge styrken er generalmajor i AMISOM, Juvenal Niyonguruza, blant de drepte. I tillegg er den ugandiske generalen Nathan Mugisha, blant de sårede. Mugisha var på vei til et forhandlingsmøte med opprørsgrupper.

Islamistiske militante prøver å kaste den svake overgangsregjeringen i landet, og har gjentatte ganger angrepet de fredsbevarende styrkene.

Ifølge øyenvitner ble militærleiren angrepet av opprørere som kom i to FN-merkede kjøretøy.

AU kaller handlingene barbariske.

34 AU-soldater drept siden 2007

Dagens hendelse er det verste angrepet på soldater i fredsbevarende styrker siden februar i år. Da ble 11 burundiere drept, og 28 ble såret av to selvmordsbombere.

Siden AU startet sitt engasjement i Somalia i 2007, har unionen mistet 34 soldater.

SISTE NYTT

Siste nytt

Biden faller på flytrappa

Øyeblikkene som kan felle Biden

Det startet med noen fall, et feil navn her og der, antydninger om dårlig hukommelse. Nå vakler den amerikanske presidenten mer enn noen gang.

Donald Trump, som fortsatt sier han skal få slutt på krigen i Ukraina,

Trump snakket med Zelenskyj – lover å få slutt på krigen

Donald Trump snakket fredag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Trump gjentar at han vil få slutt på krigen i Ukraina.

Demonstranter utenfor det statlige TV-byrået i Dhaka, 19. juli Her står fire mennesker i forgrunnen. En av de holder armene ut, og de bærer kjepper. I bakgrunnen ser en flere demonstranter og røyk.

Opptøyene eskalerer i Bangladesh: Regjeringen innfører portforbud og setter inn militæret

Studentopptøyene i Bangladesh har så langt krevd minst 105 menneskeliv. Fredag stormet demonstrantene et fengsel i hovedstaden Dhaka, og flere statlige nettsider er blitt hacket.