Krever at Egypts president går av

Det brøt ut demonstrasjoner i Kairo og flere andre byer i Egypt fredag kveld. Demonstrantene krever at president Abdel Fattah al-Sisi går av. Flere ble arrestert.

Demonstrantene krever at president Abdel Fattah al-Sisi går av.

Demonstrantene krever at president Abdel Fattah al-Sisi går av.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY

Titalls mennesker deltok i demonstrasjoner på Tahrirplassen i Kairo fredag kveld.

Minst fem demonstranter ble arrestert under demonstrasjonen på Tahrirplassen, ifølge en journalist fra nyhetsbyrået AFP som var til stede. Reuters rapporterer at politiet brukte tåregass mot demonstrantene.

Krever at presidenten går av

Videoer fra stedet viser at demonstrantene ber Abdel Fattah al-Sisi gå av som president. Flere av demonstrantene ropte slagord mot presidenten og de hevder at myndighetene tillater korrupsjon. I en av videoene roper de «stå opp, frykt intet. Sisi må gå.»

Laster Twitter-innhold

Demonstrasjoner har vært sjeldne i Egypt etter at tidligere president Mohammed Morsi ble styrtet i 2013. Årsaken er at styresmaktene innførte et forbud.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

De statlige fjernsynskanalene har så langt i svært liten grad nevnt demonstrasjonene i sine sendinger.

Under president al-Sisi har myndighetene ført en brutal kampanje mot politiske dissidenter. Tusenvis av islamister, sekulære aktivister og populære bloggere er fengslet.

Abdel Fattah al-Sisi ble valgt til president i 2014 med 97 prosent av stemmene. Han ble gjenvalgt fire år senere. Også da var det 97 prosent som stemte på ham.

Demonstrasjoner er sjeldne i Egypt, men 21. september samlet hundrevis seg i sentrum av Kairo og flere andre egyptiske byer. De protesterte mot korrupsjon og regjeringa. Flere ble arresterte.

Demonstrasjoner er sjeldne i Egypt, men 21. september samlet hundrevis seg i sentrum av Kairo og flere andre egyptiske byer. De protesterte mot korrupsjon og regjeringen. Flere ble arresterte.

SISTE NYTT

Siste nytt