NRK Meny
Normal

Kortvarig gjenåpning for Café Leopold

Tradisjonsrike Cafe Leopold i Mumbai åpnet i dag dørene for første gang etter terrorangrepene. Kort tid etter stengte politiet kafeen igjen av sikkerhetshensyn.

Café Leopold
Foto: Saurabh Das / AP

Den 137 år gamle kafeen er et populært turistmål, og var det første stedet som ble rammet da islamistiske ekstremister gikk til angrep mot flere mål i den indiske storbyen onsdag denne uka.

10 mennesker ble drept i angrepet mot kafeen, blant dem fire utlendinger. En nordmann fra Molde ble truffet av skudd i ansiktet og i en hånd, men slapp fra det uten livstruende skader.

Video nsps_upload_2008_11_30_12_33_42_2311.jpg

Video: Café Leopold åpnet dørene igjen

Ved tolv-tiden i dag lokal tid åpnet brødrene Farzad og Farhang Jehani dørene til den tradisjonsrike kaféen igjen. Nesten umiddelbart strømmet folk inn gjennom dørene til applaus og jubel fra de ansatte.

Gjenåpningen var et av de første tegnene på at Mumbai er i ferd med å vende tilbake til hverdagen etter terrorangrepene som kostet nesten 200 mennesker livet.

- Dette er for å bevise overfor terroristene at vi ikke har tapt, vi har vunnet. Ved å heve gitteret igjen er vi vinnerne, ikke de, sier medinnehaver Farzar Jehani.

Gleden ble imidlertid kortvarig, i hvert fall i denne omgang. Innen en halv time hadde politiet stengt kafeen igjen, av frykt for at oppmerksomheten kunne tiltrekke seg "uønskede elementer".

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt