Kommunen sier unnskyld: Død mann glemt i 29 dager

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En ansatt i Næstved kommune i Danmark fant 86-åringen død i sitt eget hjem, men så ble han glemt.

Fra 23. april og fram til i går har en 86 år gammel mann ligget død i en eldrebolig i Næstved kommune i Danmark. En hjelpepleier tok kontakt med familien da hun fant ham død, men kommunen lot liket ligge.

Dette melder den danske avisen BT onsdag.

29 dager gikk det før hjemmesykepleien i Næstved kommune oppdaget at den avdøde mannen hadde gått i glemmeboken.

Ble funnet død to ganger

Timer etter at Egon Hansen på 86 år tok sitt siste åndedrag i eldreboligen, var en hjelpepleier tilstede hjemme hos ham.

Hansens niese, Lise Hansen, ble vekket av at hjelpepleieren ringte og fortalte at onkelen hennes var død.

Dagene gikk, og niesen fikk ikke tak i hjemmesykepleien for å få oppklart hva som skulle skje med den avdøde. Først 29 dager etterpå ble hun kontaktet av en hjelpepleier som hadde funnet 86-åringen død – igjen.

– Det er helt forferdelig å tenke på hvor lenge han har ligget død i sin egen seng. Tenk at man skal oppleve noe sånt i dagens Danmark. Jeg er oppløst i tårer, sier Lise Hansen til BT.

Legger seg flat

Formannen for omsorgsutvalget i Næstved Kommune, John Lauritzen forteller at kommunen tar ansvar for at den eldre mannens kropp ikke ble tatt hånd om.

– Jeg har undersøkt omstendighetene ved dødsfallet. Feilen ligger hos Næstved Kommune, sier John Lauritzen som vil uttrykke sin beklagelse overfor Lise Hansen.

SISTE NYTT

Siste nytt