Hopp til innhold

Kenyanske myndigheter: Tror det var flyplassansatt som falt fra fly over London

Mannen som falt fra et Kenya Airways-fly og landet i en hage i bydelen Clapham i London søndag kan ha vært en flyplassansatt, opplyser kenyanske myndigheter.

FILE PHOTO: Kenya Airways planes are seen parked during a pilots strike organised by KALPA at the Jomo Kenyatta International airport near Kenya's capital Nairobi

Mannen skal ha gjemt seg i hjulhuset på et fly fra Nairobi til London.

Foto: Thomas Mukoya / Reuters

Det var søndag ettermiddag at politiet i London ble informert om funnet av en død mann i en hage i Offerton Road i bydelen Clapham sør i den britiske hovedstaden.

Mannen skal ha falt ut av et fly som var på vei fra Jomo Kenyatta-flyplassen i Nairobi til Heathrow.

Ifølge Gilbert Kibe, som er sjef for Kenyas Luftfartstilsyn, er sikkerheten ved den internasjonale flyplassen i Nairobi så streng at det trolig ikke kan være snakk om en person fra utsiden.

Han opplyser til BBC Africa at mannen som falt mest sannsynlig var en ansatt med lovlig tilgang til flyplassens område.

Kenya Airlines.

Sjef for Kenyas Luftfartstilsyn mener sikkerheten ved den internasjonale flyplassen i Nairobi så streng at mannen som falt ut av et Kenya Airways-fly søndag trolig var en flyplassansatt.

Foto: Thomas Mukoya / Reuters

– De sjekker hver eneste del av flyet, og når disse sjekkene blir gjort ville trolig en person utenifra blitt sett, sier Kibe.

Britiske myndigheter jobber med å identifisere mannen og har sendt fingeravtrykk til analyse. En talsmann for Kenya Airways forsikrer om at de samarbeider tett ned både politiet i Nairobi og London i etterforskningen av saken.

Rystet

En nabo forteller at mannen landet, innkapslet i is, bare en meter fra der naboen hans lå og solte seg i hagen. Han hørte et kraftig smell og da han kikket ut av vinduet så han mannen liggende i blod i nabohagen.

– Jeg sprang ut. Da jeg møtte naboen var han sterkt preget av det som hadde skjedd, sier den anonyme mannen til BBC.

Skadar i hagen etter mann fall frå fly

Mannen skal ha falt ut fra en høyde på 1200 meter og landet i en hage i bydelen Clapham sør i London.

Foto: SWNS / SWNS

Funnet gjenstander i hjulhuset

Britisk politi regner med at mannen, som de antar var i 20-årene, hadde gjemt seg i rommet der landingshjulene er plassert når flyet er i lufta. Etter at flyet hadde landet ble det funnet en bag, litt vann og mat i rommet.

Ifølge en talsmann for Kenya Airways tar den 6480 kilometer lange flyturen fra Nairobi til London åtte timer og 50 minutter.

Mannen skal ha falt ut av flyet da landingshjulene ble tatt ut ved en høyde på 1200 meter. Det er fremdeles uklart om mannen var død eller om han døde i fallet.

SISTE NYTT

Siste nytt