Kates «nakenkjole» auksjoneres bort for 100 000 kroner

Denne kjolen skal ha fått prins William til å få opp øynene for brunetten fra Berkshire. Nå antas den å skulle hanke inn nær 100 000 kroner ved en auksjon i London i dag.

Middletons kjole auksjoneres bort

Stor medieinteresse for kjolen da designer Charlotte Todd viste den fram før auksjonen.

Foto: BEN STANSALL / Afp

Da 20 år gamle Kate vandret nedover catwalken ved St. Andrews-universitetet i Skotland under et veldedighetsshow i 2002 - fikk hun de fleste til å vri på nakken.

Middletons catwalk-kjole auksjoneres

Kjolen Kate Middleton bar under et veldedighetsshow i 2002.

Foto: BEN STANSALL / Afp

Men blant medstudentene satt en helt spesiell tilskuer. Mange har påstått at det var nettopp denne kjolen som skal ha fått prinsen av Storbritannia til å fatte interesse for den unge frøken Middleton for over åtte år siden.

Gifter seg i Westminster Abbey

29. april går hun ned en annen type catwalk. Da skal hun stå brud i ærverdige Westminster Abbey. Med nær 2000 gjester tilstede skal hun gifte seg med prins William av Storbritannia.

Les: Prins William gifter seg neste år

Interessen for Kate har økt betraktelig siden forlovelsen mellom de to ble kjent 16. november i fjor. Mange ønsker å få en bit av henne, og det er antatt at kjolen hun bar ved veldedighetsshowet skal innhente nær £ 10 000, nærmere 100 000 norske kroner.

Kjolen er designet av avgangselev ved University of the West of England, Charlotte Todd, og auksjoneres bort i London i dag.

– Synes synd på henne

Auksjonarius Kerry Taylor sier til nyhetsbyrået PA at hun er overrasket over all den oppmerksomheten kjolen har høstet fra hele verden.

– Det er en global interesse i kjolen, og det reflekterer interessen for Kate Middleton. Jeg synes litt synd på henne - når du får så mye oppmerksomhet for en kjole som hun bar i ti minutt for så mange år siden, er det ganske ekstraordinært, sier Taylor til AP.

SISTE NYTT

Siste nytt