Josef (73) tilstår alt

Josef Fritzl (73) har i avhør i dag innrømmet å ha holdt datteren innesperret i 24 år, og at han er far til hennes sju barn.

Her føres Josef (73) bort

Her føres Josef (73) bort av politiet.

Foto: DIETER NAGL / AFP

Saken om at han har holdt sin datter og tre av deres felles barn innesperret i kjelleren i 24 år ble kjent i går.

De tre andre barna har han og kona adoptert.

I avhør i går nektet han å snakke med politiet, men ifølge den tyske avisa er han mer villig til å snakke med politiet i dag, og like før klokken 12 i dag kom innrømmelsen.

Se bildene fra skrekkens kjeller

Knøttsmå rom

- Han forteller at han har holdt henne innesperret i 24 år, at han er far til alle barna, og at han har sperret flere av dem inne i kjelleren, sier Franz Polzer, som er sjef for etterforskningen, til Reuters.

-Han innrømte også at han har tatt et av barna, som døde like etter fødselen, og lagt det i et forbrenningskammer i huset, sier Polzer.

En innrømmelse var tydeligvis på vei i går kveld da 73-åringen fortalte politiet hvor kvinnene var innesperret og ga dem koden til kjellerdøren.

Bak den elektronisk låste døren fant politiet kjelleren som består av en svært trang gang med tilhørende knøttsmå rom hvor datteren og tre av barnabarna hans har bodd i 24, 19, 18 og fem år. De tre siste tallene angir også alderen på barna som hadde bodd i kjelleren.

På sykehus

Ingen av barnenarna hans har noen gang sett dagslys før de ble hentet ut i går og brakt til sykehus.

Les: Sperret datteren inne i 24 år

Moren deres, Elisabeth (42), sier til politiet at hun ble bortført i 1984 og at hun er systematisk utsatt for seksuelle overgrep siden hun var 11, altså sju år før hun ble innesperret.

Les: - Elisabeth ser 20 år eldre ut

Den eldste datteren ble forrige helg funnet bevisstløs på gulvet i kjelleren, og ble innlagt på sykehus. Det var slik saken ble kjent for politiet. Tilstanden til kvinnen er kritisk.

I disse to artiklene kan du lese mer om denne saken som har sjokkert hele Østerrike, blant annet hvordan et av barna deres døde og at 73-åringen skal ha brent barnet for å skjule liket.

Mandag: - Elisabeth ser 20 år eldre ut

Søndag: Sperret datteren inne i 24 år

Saken i Die Welt (ekstern lenke på tysk)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Reaksjonene i noen østerrikske aviser:

Faksimile fra Die Presse, mandag 28. april
Foto: Faksimile: Die Presse
Faksimile fra Kleine Zeitung, mandag 28. april
Foto: Faksimile: Kleine Zeitung

SISTE NYTT

Siste nytt