Hopp til innhold

Joe Biden og Kamala Harris «årets person»

USAs påtroppende president Joe Biden og påtroppende visepresident Kamala Harris er sammen kåret til «årets person» av magasinet Time.

Joe Biden blir erklært som valgvinner i USA.

Joe Biden og Kamala Harris er de første som får prisen før de har tiltrådt.

Foto: JIM BOURG / Reuters

Time kunngjorde kåringen i natt.

«Empatiens kraft er større enn raseriet som deler oss», heter det i en uttalelse fra sjefredaktør Edward Felsenthal.

Laster Twitter-innhold

«Alle» har vunnet

Alle USAs presidenter siden Franklin D. Roosevelt har blitt kåret til årets person i løpet av perioden sin. I likhet med Donald Trump, som fikk prisen i 2016, så får Biden prisen før han har tiltrådt som president.

Dette er første gangen en visepresident eller påtroppende visepresident kåres til årets person.

– Joe Biden og Kamala Harris tilbød gjenoppbygging og fornyelse. De fikk den høyeste valgdeltakelsen i historien med 81 millioner stemmer, mer enn 7 millioner flere enn Trump. I tillegg vant de fem vippestater, skriver blant annet Time i sin begrunnelse.

Fauci nominert

I år ble fire kandidater vurdert av Times redaktører som personen som har påvirket nyhetene eller livene våre på det meste, på godt eller vond, skriver Time.

De tre andre finalistene var helsepersonell som arbeider i frontlinjen mot koronapandemien og USAs fremste smittevernrådgiver Anthony Fauci, den antirasistiske bevegelsen, samt USAs president Donald Trump, som også vant før han ble innsatt i 2016.

Helsearbeiderne vant lesernes kåring.

Times kåring går tilbake til 1927. Prisen har gått til statsledere, forretningsfolk, politikere og til og med til «datamaskinen».

I fjor vant den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg.

SISTE NYTT

Siste nytt